19 / 05 / 2024

evin elektriğini nasıl kendim üretirim

evin elektriğini nasıl kendim üretirim

Yozgat'ta güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten ilkokul mezunu inşaat ustası Veysel Narin, elektrik kesintilerinden etkilenmiyor. İki yıldır elektik üreten Narin, yılda sadece 120 lira elektrik faturası ödüyor.

Bir evin değeri nasıl hesaplanır? Uzman isim konut piyasasındaki gerçeği gün yüzüne çıkardı!

Konut ve kira fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçerken, vatandaşlar evlerini satmakta zorlanıyor. Kimileri ise evinin değerinin altında satış gerçekleştiriyor. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır?

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Konut rayiç bedel sorgulama 2023! Evin rayiç bedeli nasıl hesaplanır? İşte e-Devlet, Gelir İdaresi sorgulama adımları...

'Rayiç bedel ne demek? Evin rayiç bedeli nasıl öğrenilir? 2023 rayiç bedel nasıl hesaplanır?' sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. İşte e-Devlet ve Gelir İdaresi rayiç bedel hesaplama 2023... 

Bankada doları olanlara kötü haber! Ekonomist Selçuk Geçer doların nasıl düşürüleceğini açıkladı!

Ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin dolar kuru için yeni bir planı olduğunu ve doların nasıl düşürüleceğini açıkladı. Özellikle bankada doları olanlara seslenen Geçer, bu işten en çok zararlı çıkanların onlar olacağını söyledi.

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

Tapusu olmayan evin tapusu nasıl alınır? Arsa alırken tapuya kim başvurur?

Tapu nedir? Tapusu bulunmayan evin tapusu nasıl alınmaktadır? İşte bu konuda vatandaşların merak ettikleri!

İBB askıda fatura başvurusu nasıl yapılır? Askıda fatura ödendiğini nasıl öğrenebilirim?

İBB askıda fatura başvurusunun nasıl yapıldığı şu sıralarda sık sık sorulan sorular arasında yer alıyor. Peki “İBB askıda fatura başvurusu nasıl yapılır?” İşte detaylar!

TOKİ başvurumun kabul edildiğini nasıl anlarım?

TOKİ başvurularına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “TOKİ başvurumun kabul edildiğini nasıl anlarım?” sorusudur. İşte detaylar!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapu, bir arazi ya da evin kimin üzerine olduğu yani sahipliğini gösteren hukuki bir belgedir. Peki Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Tapu devri noterden oluyor mu? İşte o detaylar!

Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Evin tapusunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir?

Tapu işlemi yapmak isteyen vatandaşlar, gerçekleştirecekleri işlemlerden önce araştırmalar yapıyor. Bunlardan bazıları da başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Evin tapusunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

Aile Destek Başvurusu kabul edildiğini nasıl anlarım?

Aile Destek başvurusuna pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Aile Destek Başvurusu kabul edildiğini nasıl anlarım? İşte merak edilen o detaylar!

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır?

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır? tapuya dair sorulan soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen detaylar!

evin elektriğini nasıl kendim üretirim Haberi

evin elektriğini nasıl kendim üretirim

Yozgat'ta güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten ilkokul mezunu inşaat ustası Veysel Narin, elektrik kesintilerinden etkilenmiyor. İki yıldır elektik üreten Narin, yılda sadece 120 lira elektrik faturası ödüyor. Televizyonu, buzdolabı, bilgisayarı normal günlerde olduğu gibi elektrik kesintisinin yaşandığı günlerde de çalışan Veysel Narin, "Herkes benim gibi kendi elektriğini üretmiş olsa Türkiye böyle bir sıkınüya düşmez, hiç kimse kimseye muhtaç olmaz" dedi. 


Mutafoğlu Mahallesi'nde bulunan müstakil evinin çatısına 5 metrekarelik güneş paneli ve bahçesine de kendi imkanlanyla kurduğu rüzgar gülü yardımıyla evinin bütün enerji ihtiyacım karşüadığını anlatan Veysel Narin, "Sistemi 7 bin liraya mal ettim. Rüzgar gülünden ve güneş panellerinden gelen enerjiyi 15 ayrı kuru aküde depoluyorum. Rüzgar kesildiğinde ve güneş olmadığında akülerdeki enerjiyi kullanıyorum. Evin tabanına döşediğimiz karbon ısıtıcıları da...