11 / 05 / 2024

YSE Yapı, kömür sahası ihalesini kazandı!

YSE Yapı, kömür sahası ihalesini kazandı!

YSE Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş Sivas Kangal Kalburçayırı kömür sahası kuzey bölümünde bulunan kömürün 9 yıl süreyle işletme ve termik santrali kömür park sahasının hizmet alımı yoluyla işlettirilmesi için açılan ihaleyi 626,1 milyon TL bedelle kazandı



EÜAŞ Genel Müdürlüğü Malzeme Yönetimi ve Ticaret Dairesi Başkanlığının, Sivas Kangal Kalburçayırı kömür sahası kuzey
bölümünde bulunan toplam 60 milyon 500 bin ton kömürün 9 yıl süreyle, yılda 7 milyon ton kömür üretim kapasiteli işletme ve termik santrali kömür park sahasının hizmet alımı yoluyla işlettirilmesi için açtığı ihale sonuçlandı.

İhaleyi toplam 626 milyon 157 bin 500 bin lira bedelle, "YSE Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş." kazandı. İşin başlangıç tarihi 15 Eylül 2011, bitiş tarihi ise 15 Eylül 2020 olarak belirlendi. İhale için toplam 10 firma teklif verdi. Komisyon başkanlığı yaptığı değerlendirme sonucu bu tekliflerin 9 adedini geçerli saydı.

EÜAŞ Genel Müdürlüğü Malzeme Yönetimi ve Ticaret Dairesi Başkanlığı söz konusu ihaleyi, 22 Haziran 2010 tarihinde açık ihale usulü ile gerçekleştirmişti.

DSİ 20 BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

DSİ 20. Bölge Müdürlüğünün, Kahramanmaraş-Çağlayanceriy Zeynepuşağı Göleti ve Sulaması planlama revizyonu ve proje yapımı ihalesi toplam 383 bin lira bedelle sonuçlandı. Pazarlık usulü ile 14 Eylül 2010 tarihinde yapılan ihaleyi söz konusu bedelle, "Alfor Proje İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi" kazandı. İhale için 3 firma teklif verirken, komisyon başkanlığı yaptığı değerlendirme sonucu bu tekliflerin tümünü geçerli saydı.

Bitiş tarihi 7 Mart 2012 olarak belirlenen iş, yaklaşık 23,5 metre yüksekliğinde gölet ile sulama alanı 171 hektar olan Kahramanmaraş-Çağlayancerit Zeynepuşağı Göleti ve Sulama planlaması revizyonu ve proje yapımını kapsayacak.

AA


Geri Dön