02 / 05 / 2024

YTÜ Davutpaşa Kampüsü Camii açıldı!

YTÜ Davutpaşa Kampüsü Camii açıldı!

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Camii, Kadir Gecesi’ne özel programla açıldı. Davutpaşa Kampüsü Orta Bahçe’de gerçekleştirilen iftar yemeğinin ardından, caminin açılışı Kadir Gecesi’ne özel Mevlid-i Şerif’le gerçekleştirdi.



Yıldız Teknik Üniversitesi Cami Yaptırma, Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından hayırsever vatandaşların katkılarıyla YTÜ Davutpaşa Kampüsü Lojmanları’nın hemen yanına yapılan YTÜ Davutpaşa Kampüsü Camii’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış öncesinde YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Faruk Yiğit, Prof. Dr. Mesut Güner, Prof. Dr. Yusuf Ayvaz, akademisyenler ve çok sayıda davetli, iftar yemeğine katıldı.


İftarın ardından Rektör Yüksek ve beraberindekiler yapımı tamamlanan YTÜ Davutpaşa Kampüsü Camii’ne geçti. Caminin açılışı Kadir Gecesi’ne özel okutulan Mevlid-i Şerif ile gerçekleştirildi.


YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Davutpaşa Kampüsü’nün son yıllarda hızla geliştiğini ve kampüsün içerisindeki 499 lojman ve 102 bin metrekare kapalı alana sahip 10 bloktan oluşan Teknopark ile tam bir yaşam alanına dönüştüğünü söyledi.

Rektör Yüksek, 25 bin öğrenci, 3 bine yakın akademik ve idari personel ve Teknopark’ta çalışan 5 bine yakın Ar-Ge mühendisi ile ibadethane ihtiyacının ciddi bir şekilde arttığına dikkat çekti.


YTÜ Davutpaşa Kampüsü Camii yapımına yaklaşık 1 sene önce başlandı. Özellikle kampüs içindeki lojmanların faaliyete geçmesi, Teknoloji Gelitirme Bölgesi’nde çalışan 5 bine yakın Ar-Ge mühendisi ve 25 bine ulaşan öğrenci sayısı kampüs içinde ibadethane ihtiyacının artmasına sebep oldu.Yaklaşık bin kişi kapasiteli YTÜ Davutpaşa Kampüsü Camii, çevreden ibadet için gelecek vatandaşlara da açık olacak.


Milliyet 


Geri Dön