15 / 05 / 2024

YTÜ'lü MakTek FSAE Team, Silvertone’dan başarıyla döndü!

YTÜ'lü MakTek FSAE Team, Silvertone’dan başarıyla döndü!

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Teknolojileri Kulübü öğrencileri Institution of Mechanical Engineers (IMechE) tarafından organize edilen Formula Student 2012’de Maliyet Sunumu’nda altıncı oldu



Otoriteler tarafından kendi alanında dünyanın en büyük proje yarışması olarak kabul edilen Formula Student yarışlarına ilk defa katılan MakTek FSAE Team; Silvertone’da ülkemizi gururla temsil etti. 


Avrupa’da 1982 yılından bu yana düzenlenen ve dünyanın en ünlü 200’ü aşkın mühendislik fakültelerinin katıldığı yarışma, otoriteler tarafından otomotiv alanındaki en büyük yarışma olarak kabul edilmektedir. 


Yılda sekiz farklı pistte Mercedes AMG, AIRBUS, Landrover, National Instruments gibi devlerin sponsorluğunda düzenlenen yarışma; Amerika, İngiltere, Almanya gibi Avrupa’nın önde gelen ülkelerinde içten yanmalı, elektrikli ve hibrid gibi farklı kategorilerde düzenlenmektedir. 


YTÜ lü MakTek FSAE Team, Silvertone’dan başarıyla döndü!


Üniversite öğrencilerin kendi tasarım ve imkanlarıyla ortaya çıkardığı konsept formula araçlarını İş Planı Sunumu, Maaliyet Planı Sunumu ve Dizayn Sunumu gibi farklı kategorilerde değerlendiren jüriler; koyduğu kriterlerle özgün sistemleri ve AR-GE’yi hedefleyen, üretilebilirlik, minimum maliyet -maksimum verim gibi standartlara yönelik çalışmaları incelemektedir Değerlendirme jurileri Ross Brawn, Richard Folkson, Graham Bailey gibi ünlü isimlerden oluşmuştur.


Katılımcıları süreliliği ve karmaşık sorunlara basit çözümlerle yaklaşmayı en önemli kriterlerinden biri olarak tutan juri; çok pahallı ve kompleks sistemler yerine, basit fakat daha fazla işlevsel çalışmalara yönlendirmektedir. Bir Dünya üniversitesi olmayı kendilerine hedef koyan Yıldızlı gençler; Yıldız Teknik Üniversitesi’ni temsilen ilk defa yarışmaya katılan MakTek FSAE Team Maaliyet Sunumu’nda altıncı olmuştur

YTÜ lü MakTek FSAE Team, Silvertone’dan başarıyla döndü!

Formula 1’in gözdesi olan Formula Student Yarışması’na katılma başarısını gösteren Maktek FSAE Team önümüzdeki yıl her kategoride başarıyı hedefliyor. Formula Student 2013’de kendi imkanlarıyla tasarlayıp ürettiği araçla katılacak olan MakTek FSAE Team; bu yıl sunumlarda elde ettiği deneyimleriyle ve jurilerden aldıkları feedbacklerle iyi hazırlanacaklarını ve iddialı olduklarını söylüyor.Yarışmanın çok ağır şartları olduğunu ancak bu birikime sahip olduklarını söyleyen  Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Alp Tekin Ergenç; dünyanın vizyon olarak kabul ettiği bu çalışmalara Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin katılmasının çok büyük bir başarı olduğunu, danışmanlığını yürüttüğü proje ekibine güvendiklerini dile getirdi.   

YTÜ lü MakTek FSAE Team, Silvertone’dan başarıyla döndü!

Makine Teknolojileri Kulübü olarak faaliyetlerini yürüten topluluk, sadece otomotiv alanında değil, bilim ve teknolojinin her alanında faaliyet gösterirken, savunma sanayi, mekatronik, enerji verimliliği, nanoteknoloji gibi birçok bilim ve teknoloji alanında ulusal çapta akademik kongreler ve sempozyumlar düzenlemektedir. Klübün tamamlanan projeleri arasında, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü’ün açılışını yaptığı Mekanik Katır (MEKAT) Projesi de yer almakta.


https://www.facebook.com/maktekracingteam



Geri Dön