30 / 04 / 2024

Yuan güçlü dolar karşısında 4 yılın en düşük seviyesine geriledi

Yuan güçlü dolar karşısında 4 yılın en düşük seviyesine geriledi

Çin Merkez Bankası`nın bu sabah yuanın günlük hareket bandı için orta noktayı belirlemedikten sonra Çin yuanı, ABD doları karşısında 4 yılın en düşük seviyesine geriledi.



YUAN BASKI ALTINDA

Analistler, Çin’de dün açıklanan verilere göre ülkenin üçüncü çeyrekte yüzde 3,9 büyüyerek beklentileri geride bıraktı.

Verinin alt kalemleri ve özellikle perakende satışların tahminlerin altında kalması konomiye yönelik soru işaretlerini artırdığını söyledi.

Ülkede tüketimin özellikle üçüncü çeyreğin son ayında önemli derecede azaldığını, işsizliğin yükseldiğini ve ihracatın yavaşladığına dikkat çeken analistler, Çin ekonomisi için gelecek dönemin zorlu geçebileceğini söyledi.

Analistler, ülkede yeni tip corona virüsü salgınında “sıfır vaka” politikası ve dünyada artan resesyon riskinin doları yuan karşısında desteklediğini belirtti.

 Yuan güçlü dolar karşısında 4 yılın en düşük seviyesine geriledi

Öte yandan, Çin hükümetinin harcamaları artırması ve Çin Merkez Bankası’nın piyasalara daha fazla likidite sağlayacağı beklentilerinin arttığını aktaran analistler, bu beklentilerin de yuanı baskıladığını aktardı.

Çin'in spot döviz piyasasında, yuanın her işlem gününde merkezi parite oranından yüzde 2 yükselmesine veya düşmesine izin verilir.

Yuan'ın ABD doları karşısındaki merkezi parite oranı, her iş günü bankalararası piyasanın açılışından önce piyasa yapıcılar tarafından sunulan fiyatların ağırlıklı ortalamasına dayanmakta.

Çin'deki gerginlik yuanı vurdu! Yuan değer kaybediyor

Piyasalar sallanıyor dolar karşısında 14 yılın dibini gördü

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön