29 / 04 / 2024

Yüksek Hızlı Tren Eskişehir'e turist akını başlattı!

Yüksek Hızlı Tren Eskişehir'e turist akını başlattı!

2 yıl içinde Ankara-Eskişehir hattının sefer sayısı 9'dan 22'ye yolcu sayısı ise 600'lerden 7 binlere çıktı. Turistlerin yoğun ilgisi tur ve rehberlik şirketlerinin sayısını katladı....



Ankara-Eskişehir arasında yaklaşık 2 yıldır hizmet veren Yüksek Hızlı Tren (YHT) Eskişehir'e başta  Ankara  olmak üzere bu bölgeden yoğun ziyaretçi çekti. Hızlı trenin yanında art arda hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri de birçok ilden yerli turistin Eskişehir'e ilgisini artırdı.

TCDD Eskişehir Gar Müdürü Süleyman Özer, YHT seferleri başlamadan önce günlük yolcu sayılarının ortalama 450-600 arasında değiştiğini belirterek, YHT'nin hizmete girmesinin ardından bu sayının günlük ortalama 7 bine çıktığını kaydetti.

Kafileler halinde gidiyorlar

Hafta sonlarında ise bu rakamın 8 bini bulduğuna işaret eden Özer, şöyle konuştu: ''YHT Eskişehir-Ankara günlük karşılıklı 9 seferle başladı. Sonra bu sayı 16'ya yükseldi. Şimdi ise karşılıklı 20 sefer yapılıyor. Cuma ve pazar günleri 22'ye çıkıyor. Üçüncü hizmet yılına giren YHT bugüne kadar yaklaşık 3 milyon 500 bin kişiyi taşıdı. Artık insanlar kafileler halinde Eskişehir'e gelip geziyorlar. Tur ve rehberlik şirketlerinin artması da bunun başka bir göstergesi.''

Korsan gemisi ve Porsuk'a ilgi büyük

Eskişehir'e gelenlerin ilk durağı içinde Korsan Gemisi ve Masal Şatosu'nun bulunduğu Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı oluyor. Venedik kanallarını anımsatan Porsuk Çayı'nda bot gezintisi yapan, gondollarda Porsuk Çayı'nın güzelliklerini keşfeden turistler, bitişik düzenli cumbalı evleri ile tarihi Odunpazarı evlerinde dolaşıp, tarihe tanıklık ediliyor.
Bugün


Geri Dön