Kira

Yüksek kiralar memurların da rotasını değiştirdi! Hiç kimse büyükşehirlere gelmek istemiyor!

Konut kira bedelleri fahiş rakamlara ulaşırken özellikle büyükşehirlerdeki kiralar vatandaşı bezdirdi. Bunlardan biri de memurlar oldu. Memurlar, kira bedellerinden dolayı rotayı küçük şehirlere çevirmeye başladı.

Kira bedelleri fahi rakamlara ulaştı. Özellikle büyükşehirlerde kiralar cep yakar hale geldi. Kiralardaki artıştan dolayı memurların büyükşehirleri tercih etmediğini belirten, Bağımsız Yerel Hak-sen Genel Başkanı  Yavuz Toptaş, kiralara gelen zam ile memur zamlarını karşılaştırarak önemli açıklamalarda bulundu.

Bağımsız Yerel Hak-sen Genel Başkanı  Yavuz Toptaş, İstanbul'da ve diğer Büyükşehirlerde konut kiralarına yüzde 46 oranında zam yapıldığını memur maaşlarına ise yüzde 19 enflasyon farkı + zam verilmesi, özellikle büyükşehirlerde yaşayan memurları zor durumda bıraktığını söyledi. 

Toptaş, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda, yüksek kira bedellerinden dolayı memurların daha uygun kiraların olduğu illere tayinlerini istedikleri belirtti. İşte Toptaş'ın o paylaşımı...

Yavuz TOPTAŞ Bağımsız Yerel Hak-sen Genel Başkanı @yavuz_toptas

İstanbul'da ve diğer Büyükşehirlerde konut kiralarına yüzde 46 oranında zam yapılması, memur maaşlarına ise yüzde 19 enflasyon farkı + zam verilmesi, özellikle büyükşehirlerde yaşayan memurların karşı karşıya kaldığı zorlukları gündeme getirmiştir.

Bu durum, memurların kira ödemeleri, çocuklarının eğitimi ve geçimleri gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmalarına yol açmaktadır. Memurların kirası uygun olan illere tayin olmak zorunda kalmaktadır. Devletimizin bu konuda kalıcı çözümler üretmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, sistemin çöküşe geçmesi kaçınılmaz olacaktır.

Kiracılı ev satın alanlar ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi bu şekilde ilerleyecek! 

Uzayan kira davaları ev sahiplerine maddi, manevi kayıp yaşatıyor: Sulh Hukuk Mahkemelerindeki iş yükü azaltılmalı!

Yıllık kira artışında kırılma devam ediyor!

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Veriler, gelecek aylarda kira enflasyonunun zayıflayacağını gösteriyor!