01 / 05 / 2024

Yükselen ev fiyatları kooperatiflere talebi artırdı!

Yükselen ev fiyatları kooperatiflere talebi artırdı!

CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, Anadolu Yakası'nda beyaz yakalı çalışanın daha fazla olduğuna, bu kitlenin de yükselen ev fiyatları sebebiyle kooperatif modeline yöneldiğine dikkat çekti. 



Yükselen konut fiyatları beyaz yakalıyı da kooperatif modeline yöneltti. Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre; İstanbul Havaalanı bölgesinde hayata geçirdiği konutlara, Sabiha Gökçen Havaalanı'na yakın bölgeleri de dahil eden CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi'ne son zamanlarda yoğun talep geliyor. 

En fazla talebin beyaz yakalılardan geldiğine dikkat çeken CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduklarına ve fiyat anlamında piyasanın altında evler sattıklarına dikkat çekti. Taşoluk 1 projesinde yoğun talep aldıklarının altını çizen Çavuş, “Ancak yeterli arazi geliştiremediğimiz için bu talebi karşılayamadık. Eğer elimizde 650-700 dairelik stok olsa, 3-4 ay içinde 3 tur ortaklık kurabiliriz" dedi. 

Yükselen ev fiyatları kooperatiflere talebi artırdı!

En fazla talep Anadolu Yakası'ndan 

Bu sene en fazla talep aldıkları Anadolu Yakası'na geçme kararı aldıklarına vurgu yapan Çavuş, “Havacılık çalışanları bizim için önemli. Havacılık çalışanlarına herkes komşu olmak istiyor. Çünkü belli bir eğitim kalitesinde ve belli bir yaşam standartlarına sahipler. Bu bölgede Sabiha Gökçen Havalimanı çalışanlarına da güveniyoruz” şeklinde konuştu. Erkut Çavuş, Anadolu Yakası'nda beyaz yakalı çalışanın daha fazla olduğuna, bu kitlenin de yükselen ev fiyatları sebebiyle kooperatif modeline yöneldiğine dikkat çekti. 

Anadolu Yakası'ndaki ilk projelerinin Sancaktepe'de 150 daire ve ticari ünitelerin oluşacağının altını çizen Çavuş, bu projede Taşoluk projelerinde farklı olarak konut tiplerine 4+1'leri de eklediklerini belirtti. Giriş katlarına bahçe ve peyzaj kullanım alanı sağladıklarını da vurgulayan Çavuş, “Taşoluk 2'de olduğu gibi bu projemizde de kapalı otopark, yüzme havuzu, çocuk oyun alanlarına yer verdik. Tabelayı koyar koymaz inanılmaz bir talep aldık. 2022 yılında başlayacağız. Banka finansmanı ile gideceğimiz için 2024 yılı içinde bu projemizi de teslim etmiş olacağız” dedi. Çavuş, Sancaktepe'de fiyatların 700 bin Türk Lirası'ndan başlayıp 1 milyon 200 bin Türk Lirası'na kadar yükseldiğinin altını çizdi. Anadolu Yakası'ndan Tuzla Aydınlı’da yer baktıklarına vurgu yaptı. 

Yükselen ev fiyatları kooperatiflere talebi artırdı!

Hem üyeleri hem kendileri hem de arsa sahipleri için avantajlı bir sistem olarak düşündükleri proje finansmanı sistemini hayata geçirdiklerini dile getiren Erkut Çavuş, "Biz yüzde 25'ini peşin alacağız, geri kalanını isterse bankadan konut kredisi çekecek" şeklinde konuştu. 

Bankadan kredi çeken kişilerin ödemelerini bankaya gerçekleştirdiğini, inşaat tamamlandıkça bankanın her ay blokesini kaldırıp ona göre ödeme yapacağını ifade eden Çavuş, böylece Türkiye'de proje finansmanı yapan ilk firma olduklarının da altını çizdi. Burada bankanın garantör olduğunu aktaran Çavuş, "Ayrıca mevcut faiz oranlarından daha düşük oranla kredi kullanma imkânı sunuyoruz. Örneğin konut kredisinde faiz 1.34 ise bize 0.99 ve 0.98 gibi oranlarla kullanma imkânı sunacak" açıklamasında bulundu.

Hava Kent Sancaktepe projesi geliyor! Yeni proje!


Geri Dön