19 / 05 / 2024

Yumurta fiyatlarından üretici de şikayetçi!  Peki fiyatlar neden yükseliyor?

Yumurta fiyatlarından üretici de şikayetçi!  Peki fiyatlar neden yükseliyor?

 Son dönemde yumurta fiyatındaki hızlı yükseliş vatandaşı isyan ettirirken, üreticilerin de hızlı yükselişten memnun olmadığı ortaya çıktı. Peki üretici fiyat artışına ne diyor? Yumurta fiyatları neden yükseliyor?



“Bu dönemde gerçekleşen fiyat artışının yakında dengeye geleceğine inanıyorum” diyen Salih Çelik, “ 77,5 milyon yumurta tavuğu varlığı ve günlük 52,3 milyon üretim yapıldığını, sektörün geliştiğini ifade etti.

İstanbul Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Bülent Kasap ise, yumurta sektörünün hızla gelişen teknolojiyle Türkiye’de büyük bir değişim yaşadığını vurgulayarak, "Dünya çapında olduğu gibi bizde de devamlı artan enerji maliyetleri  nedeniyle market raflarında, yemde, üretimde ve çeşitli aşamalarda yeni sorunlar bulunuyor’ dedi.

Yumurta fiyatlarından üretici de şikayetçi!  Peki fiyatlar neden yükseliyor?

Yumurta Üreticiler Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon ise konuşmasında, “Son dönemde artan yumurta fiyatlarından devlet ve vatandaş kadar biz de şikayetçiyiz. Üreticiler olarak bizler de herkes gibi çabamızın karşılığında makul bir kar elde etmeyi amaçlıyoruz” yorumunu yaptı.

ÇÖZÜM KONTROLLÜ ÜRETİM

 Yumurtada fiyat anlamında meydana gelen dengesizliklerin çözümünün kontrollü üretim olduğu değerlendirmesinde bulunan İbrahim Afyon, “Bizim yumurta üreticileri olarak yaptığımız üretim, iç piyasaya da, ihracata da yeter. Fakat fiyatlardaki düşmeleri  görmeden sürekli artışların haberleştirilmesi yumurta fiyatlarının aşırı yükseldiği algısı meydana geliyor ve sektöre zarar veriyor” görüşünü savundu.

Yumurta fiyatlarından üretici de şikayetçi!  Peki fiyatlar neden yükseliyor?

Fiyatlara gelen son zamlardan önce 1,5 yıl süresince üreticinin kâr edemediğini söyleyen Başmakçı Tavukçuluk Kooperatifi Başkanı Nevzat Tezcan da, zor bir dönem yaşandığını ve üreticinin uzun süre kârsızlığının hayvan varlığını etkileyerek fiyatlarda yükselişe neden olduğunu söyledi. Başmakçı, “Yumurta fiyatları yakın bir tarihte dengeye oturacaktır.  Yaşanan kuş gribi dolayısıyla büyük bir hayvan kaybı yaşanmadı. Bu konunun fiyatlara etkisi ise sınırlıdır” diye konuştu.

Seçimden sonra Dolar kaç TL olacak? Ekonomi düzelecek mi? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer tarih verdi!

Ramazan kolisi alacaklara önemli uyarı… Tarihi geçmiş ürünlere dikkat!

Enflasyon canavarı emekliyi ezdi geçti! Fiyat artışları son 5 yılda yüzde 269’a ulaştı!

Lüks iftar menüsü isteyenler bu Ramazan 13 bin lirayı gözden çıkaracak


Geri Dön