06 / 05 / 2024

Yumurta kapıya dayandı Kahvaltının vazgeçilmezi cüzdanın kabusu oldu

Yumurta kapıya dayandı Kahvaltının vazgeçilmezi cüzdanın kabusu oldu

Artan yem, taşıma ve enerji maliyetleri temel gıda ürünlerinin fiyatlarını artırmaya devam ediyor. Bu ürünlerden biri de kahvaltıların vazgeçilmezi yumurta. Son gelen zamlarla birlikte yumurtanın fiyatı 50 liralara dayanırken Diyarbakır’da 30’lu yumurtanın fiyatı 60 liraya çıktı. Yetiştiriciler ise



‘FİYATLARIN DÜŞÜK OLMASI ÇİFTÇİYİ İFLASA GÖTÜRDÜ’ 

“Yaz sezonu nedeniyle iş yok ve üretim fazlalığından dolayı yumurta para etmiyor” diyen Yalın, “Birçok tavukçu zararda olduğu için üretime son verdi, çaresiz tavuklarını kesti. Piyasada mal daralınca sonuç olarak fiyatlar olması gereken seviyeye geldi. Ama bu fiyatlar da yetersiz durumda, yeni bir zam gelmesi gerekli. Çünkü bu fiyatlarla üreticinin ayakta kalması imkansız durumda. Fiyatların düşük olması üreticiyi tamamen iflasa götürdü. Yüzde 30-40 zarar edenler var. Bütün üreticiler borç batağında. Bu fiyatların üstüne biraz daha zam gelmesi lazım ki üretici ayakta kalabilsin. Yumurtanın kolisinin perakendede fiyatı 60-70 TL bandında satılması lazım ki, üreticiyi kurtarsın” yorumunda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön