03 / 05 / 2024

Yunanistan Ege'de bulunan 12 adasını satışa çıkardı!

Yunanistan Ege'de bulunan 12 adasını satışa çıkardı!

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Yunanistan Ege Bölgesi'ndeki 12 adasını emsallerine göre düşük fiyatlarla satışa sundu, Türk yatırımcılar ise bunun önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti...  



Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan, bazıları Ege'de bulunan 12 adasını satışa çıkardı. Ege denizinin ortasındaki, içinde lüks bir otel kompleksi ve golf sahası bulunan, inşaat ve turizme açık, 494 dönümlük Küçük Amargos Adası'nın fiyatının 6 milyon 100 bin euro olması ise iş yatırımcılardı şaşırttı. Yunanistan'ın, AB vatandaşı olmayan yabancıların sınır bölgeleri ve adalardan gayrimenkul almasının önündeki engeli kaldırması ise Türk yatırımcıların iştahını kabarttı.

Adaların fiyatlarını 'kelepir' olarak değerlendiren Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Kenan Akkuş ve Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Başkanı İlhan Açıkgöz, Türk yatırımcıya çağrı yaptı.

Dünyadaki büyük ölçekli gayrimenkullerin pazarlandığı '.privateislandsonline.com' adlı sitede satılığa çıkarılan 12 Yunan adasının cazip fiyatlarıyla yatırımcının dikkatini çektiğini vurgulayan Akkuş ve Açıkgöz, çoğunluğu imara ve turizme açık olan adalardan 6'sının fiyatının alıcının talebine göre belirleneceğine dikkat çekti.

Adalara biçilen fiyatlar karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Kenan Akkuş, 'Marmaris'te satılık olduğunu bildiğim iki ada var. Bunlardan biri 11 dönüm, fiyatı ise 16 milyon euro. 20 dönümlük diğer ada ise 17 milyon euro'ya alıcı bekliyor. Adalarımızın Yunan adalarının kiminden 2 kat, kiminden ise 4-5 kat daha pahalı olduğu anlaşılıyor. Bir de Türk adaları yapılaşmaya kapalı, Yunan adalarının çoğu ise hem yapılaşmaya hem de turizme açık. Dolayısıyla, sözkonusu fiyatlar düşük değil bence kelepir. Yatırımcılar dikkate alacaktır' dedi.

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz ise, özellikle Küçük Amargos Adası'na biçilen 6 milyon 100 bin euro'luk fiyata çok şaşırdığını belirterek, 'Ben yasalar izin verdiği takdirde, dileyen Türk yatırımcısının adalara talip olabileceğini daha önce de belirtmiştim. Hem adaların turizm belgeli olması hem fiyatların uygunluğu oldukça cazip' diye konuştu.

İşte satılık adalar
İyon denizindeki 5 ada zincirinin üç isimsiz halkası: Yüzde 90'ı ormanlarla kaplı, ikişer koyu ve plajı bulunan üç adanın yüzölçümleri, 170, 49,4 ve 58,3 dönüm. Adalar en yüksek fiyatı verenin olacak.

Küçük Amargos: Ege denizinde 494 dönüm alana sahip ada 6 milyon 100 bin euro'ya satılık. İnşaat ve turizme açık ada da lüks bir otel kompleksi ve golf sahası da bulunuyor.

Taragonisi: Mora yarımadası yakınlarındaki adalardan biri. 90 dönüm büyüklüğündeki adanın fiyatını pazarlık belirleyecek.

St. Athanasios: İyon denizindeki Korint Körfezi içerisinde yer alan 2.5 dönümlük St. Athanasios'un fiyatı 1.5 milyon euro. Yapılaşma izni var.

St. John's: Başkent Atina'ya deniz yoluyla iki saat, Karfos adlı balıkçı köyünden tekneyle 15 dakikada ulaşılabilen St. Johns'un büyüklüğü 750 dönüm. Fiyatını alıcıların talepleri belirleyecek.

St. Thomas: 15 Milyon euro'ya alıcı bekleyen 300 dönümlük ada, Soronicos Körfezi'ndeki ada zincirlerinin bir halkası. Tamamı orman ve yeşilliklerle kaplı. Atina'ya deniz yoluyla 45 dakikalık uzaklıkta.

Nafsika: Bin 235 dönümlük yüzölçümüne sahip İyon denizindeki Nafsika, 6 milyon 900 bin euro'ya satılığa çıkarıldı.

Vouvalos: İyon denizindeki Amvrakikos Körfezi'nde bulunan 31.63 dönümlük Vouvalos'un fiyatını alıcıların vereceği teklifler belirleyecek.

Kardiotissa: Ege denizinin ortasındaki Sikinos ada zincirinin bir halkası olan Kardiotissa turizme ve yapılaşmaya açık. 280 dönümlük adanın fiyatı 6.5 milyon euro.

Kaltsonisi: İyon denizindeki 25 dönümlük Kaltsonisi 5 milyon euro'ya satılık.


Geri Dön