19 / 05 / 2024

Yuntdağı'na 20 bin fidan dikilecek!

Yuntdağı'na 20 bin fidan dikilecek!

Proje kapsamında Antep fıstığı ve ceviz üretimine teşvik etmek amacıyla 14 bin adet aşısız ve 6 bin adet aşılı fidan dağıtacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, fidanların 15 Şubat'a kadar temin edileceğini hatırla




Yunusemre Belediyesi Yuntdağı bölgesinde Antep fıstığı ve ceviz üretimini artırmak amacıyla büyük bir tarımsal proje başlattı. Proje kapsamında Antep fıstığı ve ceviz üretimine teşvik etmek amacıyla 14 bin adet aşısız ve 6 bin adet aşılı fidan dağıtacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, fidanların 15 Şubat'a kadar temin edileceğini hatırlatarak, dağıtım ve dikim işinin en geç 15 Mart tarihine kadar tamamlanacağını açıkladı. 


Antep fıstığı bahçesi

Fidanlık ve serada inceleme yapan Başkan Mehmet Çerçi'ye konu hakkında bilgi veren Yunusemre Belediyesi Tarım Danışmanı Ramis Çoban, "Fidan alan üreticilere İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından gerekli teknik destek ve eğitim sağlanacaktır. Amacımız Yuntdağı bölgesinde Antep fıstığı üretimini teşvik etmek ve maksimum gelir elde etmektir" dedi.

Yunusemre Belediyesi Tarım Danışmanı Ramis Çoban da, dağınık üretim yapılması durumunda tarımsal faaliyetlerin aksayacağını belirterek, "Kapalı bahçe olduğunda ise bütün tarımsal faaliyetler yapılabilmekte ve bahçeden maksimum gelir elde edilmekte. Kapama bahçe olarak üretim yapan kişilere belediyemiz ve ilçe tarım müdürlüğü tarafından her türlü destek verilecektir. Ayrıca belediyemiz tarafından Antep fıstığı bahçesi oluşturularak takibi yapılacaktır" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön