Yüreğir Devlet Hastanesi projesi meclis gündeminde!
Yüreğir Devlet Hastanesi projesi TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Yüreğir Devlet Hastanesi projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Koncuk, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tarafından yanıtlandırılmasını istedi.
İYİ Parti'li Koncuk, ''Adana'da 1.550 yataklı Adana Şehir Hastanesinin hizmete açıldığı günden bu yana hastaneye ulaşım sorunu ve buna bağlı kent devlet hastanelerinin kapatılmasıyla yaşanan sorunları beraberinde getirmiştir. Kentin güneyinde yer alan yerleşim alanında devlet hastanesi sıkıntısı oluştuğundan, buradaki 450 bin civarındaki nüfusa hizmet edebilecek iki hastane yapımının Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığı Bakanlık ve Valilik yetkililerince kamuoyuyla paylaşıldı'' diye konuştu.
Koncuk, ''Yüreğir ilçesinde 25 bin metrekare kapalı alana sahip, önceden 250 yataklı diye ifade edilip, 100 yataklı Yüreğir Devlet Hastanesinin inşa edileceğini, projenin tamamlandığını ve yakın zamanda ihaleye çıkılacağını bildirilmiştir'' ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un soruları:
1. Yüreğir ilçemizde bulunan ve 1896 yılında kurulmuş olan Yüreğir Devlet Hastanesi, yüzyılı aşkın süre hizmet verdikten sonra sağlık talebine yeterli cevap veremediği ve ihtiyacı karşılamadığı iddiasıyla 2013 yılında yıkılmıştır. Yerine yenisinin yapılacağı söz verilmesine rağmen yeniden yapılmayan Yüreğir Hastanesi, Adana Şehir Hastanesine verilen garanti hasta sayısının düşük olması ve hedefi yakalamak için yeniden yapılmamasına sebep olabilir mi?
2. 250 yataklı modem bir hastane inşa edileceğinin açıklanmış olmasına rağmen neden 6 yılda yapımına neden başlanmamıştır?
3. Yüreğir ilçemize olduğu kadar 40 km uzaklığı olan, Karataş ilçemize ve bağlı köylerine de hizmet veren hastanenin yerine yapılacak olan 250 yataklı hastane inşa edileceği yönündeki açıklamalara karşın, Sağlık Bakanlığı, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü resmi internet sitesindeki yer alan Yüreğir Devlet Hastanesi projesinin artan nüfusa rağmen “100 yataklı” olarak planlanmasının gerekçesi nedir?
4. Sağlık Bakanlığı tarafından projesi onaylanan, Yüreğir Devlet Hastanesi’nin ihalesi tamamlandı mı ve inşaatına ne zaman başlanacak?
5. Yüreğir Devlet Hastanesi projesinde yatak sayısının 100’den 250’ye arttırması söz konusu mudur?