29 / 04 / 2024

Yurt dışı alışveriş limiti ne kadar, kaç TL?

Yurt dışı alışveriş limiti ne kadar, kaç TL?

Yurt dışından ürün satın almak isterseniz bazı düzenlemeler ve kurallar geçerlidir. Yurt dışı alımlarda kısıtlamalar nelerdir? Yurt dışı alışveriş limiti ne kadar, kaç TL?



Online alışverişte Türkiye Avrupa'nın ilerisinde. Ayrıca internet bankacılığı ve dijital güvenlik önlemlerinde de öncülerden biriyiz. Ancak iş yurt dışından mal almaya gelince bu durum değişiyor. Çünkü son dönemde yurt dışından mal almaya kısıtlamalar getirildi.  Peki kaç para harcayabiliriz?

Yurt dışı alışveriş limiti ne kadar, kaç TL?

TİCARİ AMAÇLAR DIŞINDA YURT DIŞI ALIŞVERİŞ LİMİTİ KAÇ TL?

Yurt dışı alımlarda kısıtlamalar nelerdir? Önceden, yurt dışından mal almak isterseniz 1.500 Euro'ya kadar yükseltebileceğiniz bir sınır vardı. Tabii Avrupa Birliği ülkelerinden alırsanız yüzde 18, diğer ülkelerden alırsanız yüzde 20 vergi ödemeniz gerekiyordu.

Ancak 1 Mayıs itibariyle bu kural değişti. Şu andan itibaren, Avrupa Birliği dışında yapılan alışverişlerde 150 Euro'ya kadar olan alışverişlerde yüzde 30 vergi uygulanacak.  Avrupa Birliği içerisinden verilen siparişlerde ise yüzde 18 anlaşması devam ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön