05 / 05 / 2024

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Sintek Group iştiraki Sintek Heavy Industries'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özkan yaptığı açıklamada yurtdışına açılmak isteyen Türk şirketleri 3 alanda destek beklediğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...



Türk müteahhitleri ilk 3'te 

Türk mütahitlerinin küresel ölçekteki durumuyla ilgili de bazı açıklamalar yapan Hüseyin Özkan şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi Türk Müteahhitleri olarak Dünya’nın her yerinde iş yapıyoruz. Türkiye Müteahhitlik sektörü olarak yıllardır dünyada kendi ülkesi dışında müteahhitlik hizmeti veren firma sayısı olarak ilk üçte yer alıyoruz. Ancak özellikle endüstri yatırımlarında anahtar teslimi kapsam üstlenebilen çok az sayıda firmamız var. İstisnaları saymazsak genelde emek ağırlıklı projelerde yer alıyoruz. Ülkemizde ve firmalarımızda, mühendislik katkısıyla katma değeri yüksek işler yapabilme kapasitesi var. Ancak bu konudaki kabiliyetlerimizi Dünya ölçeğinde kabul ettirebilmemiz için pek çok firmamızın önüne  sorun olarak çıkan finansman, kredibilite, teminat gücü gibi konuların desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Pek çok firmamız bu konuları aşıp yurt dışı pazarlara çıkamıyor” dedi.

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Yurt dışı talepler arttı mı?

Yurt dışı taleplerin artışı sebebiyle, müstakilen o talepleri değerlendirecek bir organizasyona sahip olmak için Sintek BV ismiyle Amsterdam’da bir şirket kurduklarına değinen Hüseyin Özkan sözlerini şu şekilde tamamladı: Yüzde 100 Sintek iştiraki olan bu şirket ile yurtdışı yatırımcılara yabancı rakiplerimiz ile aynı bazda hizmet sunmak, aynı şartlarda rekabet etmek üzere çalışmalarımıza başladık. Kısa sürede gelen taleplerden memnunuz” 

Müteahhitlerin gözü yazlık bölgelerde! Fiyatlar yükselecek mi?

Karadeniz'de akıllara durgunluk veren yıkım! Kepçe operatörü yanlış adrese gidip yanlış evi yıktı

Müteahhit mağduru olmamak için bunlara dikkat!


Geri Dön