28 / 07 / 2024

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde! 45 bin TL maaşla personel alımı yapılacak!

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde! 45 bin TL maaşla personel alımı yapılacak!

Alman Federal İş ve İşçi Bulma Kurumu, havaalanlarında yaşanan personel eksikliği sebebiyle Türkiye'den geçici olarak 2 bin işçinin alınmasına onay verdi. Peki başvuru detayları ne oldu? İşte ayrıntılar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde! 45 bin TL maaşla personel alımı yapılacak!

Almanya Dijitalleşme ve Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil geçtiğimiz hafta düzenledikleri ortak basın toplantısında havalimanındaki şirketlerin ülke dışından işçi getirmelerine imkan sağlanmasına yönelik bilgi vermişti.

İçişleri Bakanı Faeser havalimanlarında tüm alanlarda personel eksikliği olduğuğunu belirterek, "Kısa vadeli önlemlerle yardımcı olmak istiyoruz. Şirketlerin ülke dışından, özellikle Türkiye'den yardımcı personelleri işe almalarına imkan veriyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Bakan Faeser, geçici olarak ülkeye gelecek işçilerin burada çalışan herkes gibi güvenlik incelemesinden geçeceğini, güvenlik konusunda taviz verilmeyeceğini belirtti.

Çalışma Bakanı Heil de sektör temsilcileri tarafından kendilerine 'Türkiye’de şu an ihtiyaç duyulmayan işçilerin bulunduğunun aktarıldığını' ifade ederek, bunların bagaj işlemlerinde görevlendirebileceğini anlattı.

Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği'nin (BDL, Türkiye'den gelecek personellerin A2 seviyesinde Almanca konuştuğunu, hava yolu birliği IATA'nın gerekliliklerini karşılayan sertifikalı ve tehlikeli madde eğitimlerine sahip olduğunu ayrıca Alman güvenilirlik kontrollerinin gereksinimlerini karşıladığını aktarmıştı.

Almanya’daki havalimanları ve hava yolu şirketlerinde işçi eksikliği sebebiyle haftalardır yaşanan sorunlar uçuş iptalleri ve gecikmelere de neden olurken, Alman hava yolu firması Lufthansa bu durumun 2023 senesine kadar normale dönmesini beklemiyor.

Devlet 600 lira bayram harçlığı dağıtıyor! Herkes faydalanacak! Başvurular başladı hemen kaydolun!

Şekerden bayram öncesi acı haber! Şekere yüzde 36 zam geldi! İşte ŞOK, Migros, Carrefoursa 7 Temmuz 2022 fiyat listesi

Geri Dön