20 / 05 / 2024

Yurtbay Seramik yeni satın alımlarla büyüyecek!

Yurtbay Seramik yeni satın alımlarla büyüyecek!

Yurt dışında seramik sektörüyle ilgili olarak İtalya 'dan fabrika satın alma hazırlığı içinde olan Yurtbay Seramik, yurt içerisinde ise temizlik kağıdı, ağaç ve orman ürünleriyle konusunda fabrika satın yönünde arayış içerisinde



Yurt dışında seramik sektörüyle ilgili olarak İtalya 'dan fabrika satın alma hazırlığı içinde olan Yurtbay Seramik, yurt içerisinde ise temizlik kağıdı, ağaç ve orman ürünleriyle konusunda fabrika satın yönünde arayış içerisinde. şžirket, bu yıl 200 milyon TL ciro ve 50 milyon dolar ihracat hedefliyor.

Geçtiğimiz yıl krize sekiz ayda yaptığı 20 milyon lirayı aşan yatırımla; porselen karo, dijital seramik ve yapı kimyasalları üretimine de başlayan YurbaySeramik   yeni teknoloji yatırımlarıyla yüzde 40 'lara varan büyüme hedefliyor.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Girgin ve İşletme Genel Müdürü Köksal çınar ile birlikte Eskişehir 'deki fabrikasında bir basın toplantısı düzenleyen Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay, Yurtbay Seramik olarak geçtiğimiz yıl, sekiz ay gibi kısa bir sürede porselen karo ve yapı kimyasalları üretimine yönelik yeni bir yatırımı tamamladıklarını ifade etti. Zeki Yurtbay, yaptıkları yatırımlarla seramik alanında, 20 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip tam bir entegre tesis haline geldiklerini söyledi. Geçen yılı 131 milyon lira ciroyla kapattıklarını ifade eden Zeki Yurtbay,   2011 hedefini ise 200 milyon lira olarak açıkladı. Yeni dönemde büyüme stratejilerini yatay ve dikey büyüme olarak açıklayan Zeki Yurtbay, “Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere iki türlü büyüyeceğiz. Yurt dışında seramik sektörüyle ilgili olarak İtalya 'dan fabrika satın alacağız. Yurt içerisinde ise; sektörümüzün dışında temizlik kağıdı, ağaç ve orman ürünleriyle konusunda fabrika satın almalarız olacak. ”dedi.      

Türkiye 'de ilklerden biri

Yeni dönemde yeni yatırımlarla kendilerinden sıklıkla söz ettireceklerini kaydeden Yurtbay, yeni yatırım planları hakkında şu bilgileri verdi:
“Geçtiğimiz yıl yaptığımız yatırımın devamı olarak seramik sektörünün yan üretim konularında büyüme göstermek istiyoruz. Seramik tesisimiz kalite bakımından Türkiye 'nin en iyileri arasında yer alıyor. Yatırımla birlikte Türkiye 'de dijital seramik üretimi yapan 3 firmadan birisiyiz. Dünyada da bu üretimi yapan firma sayısı 50 'yi geçmez. Varolan seramik tesisimize ilaveten gerçekleştirdiğimiz bu yatırımda dünyanın bir numarası olan markalarla işbirliği yaptık. 2009 'da başlayan bu yatırımımız bu sene teknoloji odaklı yeni yatırımları doğuracak. Bu sene yatırımın meyvelerini almaya başlayacağız. ”

Türkiye 'de satılık fabrika bakıyor

Bu seneki yatırım planları arasında inşaat sektörünü içine alan bir başka sektöre yatırımın da yer aldığını ifade eden Yurtbay, Türkiye 'de ağaç ve kağıt gibi farklı sektörlere de girebileceklerini söyledi. Yurtbay, “Seramik dışında farklı bir sektörde de yer almak istiyoruz. Bunun için ağaç ve kağıt sektöründe üretim yapan satılık bir fabrika bakıyoruz. Seramik alanında kapasite yatırımlarını tamamlamanın verdiği rahatlık ve dijital porselene yaptığımız yatırımın bir gereği olarak vitrifiye yatırımına gireceğiz. Seramikte dijital çağla birlikte tasarımın da önemi artacak. Biz de vitrifiye üretimi için bir fabrika kurmayı planlıyoruz ” diye konuştu

Yarım asırlık şirket

Yaklaşık yarım asır önce genç girişimci Zeki Yurtbay tarafından kurulan tuğla-kiremit ocağı ile temelleri atılan Yurtbay Seramik, ikisi Zonguldak- çaycuma'da, biri Düzce'de, biri de Eskişehir'de olmak üzere toplam dört fabrikada üretim gerçekleştiriyor. Üretime 3.5 milyon metrekare yıllık kapasite ile başlayıp her yıl yeni yatırımlarla büyüyen firmanın üretim kapasitesi bugün 20 milyon metrekare civarında. 80 bin metrekaresi kapalı olmak üzeretoplam 650 bin metrekarelik bir alanda üretim gerçekleştiren firma,   yer karosu, duvar karosu, sırlı granit, teknik granit, yapı kimyasalları, bordür, dekor ve küçük ebat seramikler üretiyor. 2004 yılından beri, yer karosu fırınlarında sırlı granit imal eden firma, geçtiğimiz yıl teknik granit ve digital baskılı seramik ile porselen karo üretimine de başladı. Geçtiğimiz yılın kasım ayında İtalyan Sacmi ve LB firmalarıyla işbirliğine girerek gerçekleştirdiği yatırımın bir sonucu olarak Yurtbay Seramik, bugün teknolojik kule ve pres arkası doublecharging teknolojisiyle porselen karo üretimi yapıyor.
Ekonomist - Mortgage


Geri Dön