27 / 04 / 2024

Yusuf Uzun: Kentsel Dönüşüm yasası ile son yıllarda önemli gelişmeler kaydedildi!

Yusuf Uzun: Kentsel Dönüşüm yasası ile son yıllarda önemli gelişmeler kaydedildi!

Beylikdüzü Belediyesi ile İstanbul Gelişim Üniversitesi 'nin birlikte düzenlediği Kentsel Dönüşüm Sempozyumu 'na katılan Yusuf Uzun, kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların daha da bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.




Beylikdüzü Belediyesi ile İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin birlikte düzenlediği 'Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'na konuşmacı olarak katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların daha da bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. 


Gerçekleşen Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'nda Beylikdüzü ve Türkiye'deki her vatandaşın en sağlıklı çevre koşullarında ve konutlarda ikamet etmeyi hak ettiğini dile getiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Bu hedefi eski binaların yerine sağlam, kaliteli yapılar inşa ederek veya yeni kaliteli binalar yaparak gerçekleştirebiliriz. Bu konuda Kentsel Dönüşüm yasası ile son yıllarda önemli gelişmeler kaydedildi. Konunun önemini bilim adamları, araştırmacılar, öğrenciler ve yöneticiler olarak daha geniş kitlelere duyurmak mühim. 


Belediye olarak her çalışmaya destek vermeye hazırız" diye konuştu. Kentsel Dönüşüm Sempozyumu iki oturum halinde gerçekleşti. Üniversitenin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'ndeki sempozyumun ayrıca Rek. Yard. ve Müh. ve Mim. Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Özler, "Depremsellik ve İklim Değişmelerinin Kentsel Dönüşüme Etkisi" konulu, Prof Dr. Ali Osman Öncel de "Kentsel Risk Yönetimi" konulu sunum yaptılar. 

Sempozyumun 1. ve 2. oturumunda kentsel dönüşüm konusunda konuşma yapan akademisyenler görüşlerini ortaya koydu. 


Programa ayrıca Belediye yönetim ekibinden Beylikdüzü Belediye başkan yardımcısı ve başkan danışmanları katıldı.


Hürses


Geri Dön