30 / 04 / 2024

Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Ladik'in turizm alternatiflerinden bahsetti!

Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Ladik'in turizm alternatiflerinden bahsetti!

Ladik’te konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Öyle bir yer ki kaplıcaya gidip sağlık turizmi yapıyorsunuz, oradan çıkıp 15 dakikada dağa çıkıp kayak yapıyorsunuz. Dünyada kaç yerde böyle bir özellik var” dedi...



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, iş adamı Fatih Temiz’in ev sahipliği yaptığı Ladik Belediyesi Göl Tesisleri’ndeki kahvaltıya katıldı. Ladik Gölü kıyısındaki tesislerde yapılan kahvaltıya Başkan Yılmaz’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, belediye üst düzey yöneticileri, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, AK Parti Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan, il ve ilçe belediye meclis üyeleri ile Samsun’dan gelen iş adamları, sanayiciler ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.


Kahvaltıda konuşan Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı ilçenin turizm imkanlarından bahsederek, “Ladik kendisi küçük, yüreği büyük. Gerçekten cennet diye vasıflandırdığımız çok güzel bir ilçedir” ifadelerini kullandı. 


YILMAZ: “HAVASIYLA SUYUYLA MİS GİBİ İLÇE”

Ladik ilçesinde düzenlenen kahvaltıda bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek sözlerine başlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Ladik’imiz Samsun’un güneyinde, bizim Kuzey Anadolu Fayı dediğimiz deprem kuşağına yakın bir yerinde bulunan Samsun’un en tarihi, en otantik, Osmanlı’dan bize kalmış olan, hatta Selçuklu eserlerinin de izleri bulunan bir kervansaray geçiş noktası üzerinde tarihi değerleriyle, havasıyla, suyuyla mis gibi bir ilçemiz. Mis gibi dersem hiç abartmamış olurum. Yıllar içerisinde ekonomi, kentsel ekonominin çekim merkezinin Samsun sahilinde oluştuğu için Ladik büyümemiş. İyi ki büyümemiş, iyi ki bu haliyle kalmış. Bu haliyle kalmasına bizim ihtiyacımız var. Gelecekte göreceksiniz, ‘iyi ki Ladik o haliyle kalmış’ diyerek Ladik’in şu andaki bu güzellikleri turizm potansiyeli olarak Ladik’i geleceğe taşıyacak. Bunlar gelecekte bir çeyiz sandığı unsurları gibi bize lazım olur diye düşünüyorum” diye konuştu.


“LADİK ALTIN TEPSİDE SUNULUYOR”

Ladik ilçesinin Samsun’dan 89 km uzaklıkta ve 45 dakikada gidilen bir yer olduğunu söyleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “Bu kadar yakın mesafede bulunan Ladik’imizin rakımına bakıyoruz bin metre. Yani 45 dakikada sıfır rakımdan bin rakıma geliyorsunuz. Tamamen değişik bir hava, tamamen değişik bir klima oksijeni bol, güzel bir havaya ulaşıyorsunuz. Dolayısıyla bu büyük avantajlar gelecekte gelir seviyesi yükseldikçe insanlarımızın kullanabileceği nadide potansiyeller böylece açığa çıkıyor. ‘Turizm gelecekte artacak, iç turizm artacak, turizm sektörü gelişecek’ derken aslında bundan hareketle bu umutla bunları söylüyoruz. Gelecekte gelir seviyesi yükseldikçe insanlar daha mobilize oluyorlar, daha fazla hareket edebiliyorlar, bu tür olanakların ihtiyacını hissetmeye başlıyorlar. Bunun içinde potansiyel lazım, bu potansiyel de Ladik’te adeta altın tepside sunulur gibi insana sunuluyor” şeklinde konuştu. 


“ARTIK MAKİNELERLE KAR ÜRETİLİYOR”

Ladik’te bulunan güzellikleri gelecekte insanların çok fazla kullanacağını dile getiren Başkan Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Bu da bizim bu ilçelerimizin gelişme dinamiklerinin motoru olacak, itici gücü olacak diye düşünüyorum. Bizler de belediye hizmetlerini planlarken düşünürken, hep bu insanlarımızın ihtiyaçlarının çeşitlenmesi ve bu ihtiyaçlarının turizme dönük boyutunda ele alarak bakıyoruz. Ladik Ak Dağ’da zaman zaman yeteri karın olmaması çok önemli bir sorun değil. Kar üreten bir makineyle beraber karsız olan günlerde buradaki ortamı çeşitlendirebilir ve değerlendirebiliriz diye düşünüyorum. Artık makinelerle kar üretilebiliyor. Hemen burada Hamamayağı kaplıcalarımız var, hemen yakınımızda tesisleşme ve alt yapı olarak yetersizlikleri yüzünden yeteri kadar ilgi duyulmadı ama şu anda bir işletmeci orayı iyileştirmeye çalışıyor, revize etmeye çalışıyor. Bu işletmecimizin yanında ilave olarak onun talep ettiği bazı şeyler var, imar planı talebi var. Bir mülkiyet sorunu çözüldüğü takdirde orada bir tesisler yapabileceğini ve bunu hatta yıldızlı bir tesisler haline getirebileceğine dönük bir takım gayretler var. Hem Ladikli olup da Samsun’da yaşayan veya hep Samsun’da olup da buralarda yatırım yapmak isteyen insanların dikkatine sunmak için özellikle bunları anlatıyorum. Dünyanın çok az yerinde bu kadar yakın mesafede kaplıca ve kış turizmi böyle birbiriyle flört edercesine, bu kadar birbirine yakındır. Bunun da ötesinde kum turizmi ve sahil turizmi bu kadar birbirine yakındır. Yani Samsun’da Atakum’dan çıkıyorsunuz 45 dakika sonra kaplıcaya, 15 dakika sonra da kayak merkezine ulaşıyorsunuz. ‘Bu dünyanın neresinde var’ diye sorsam 10 tane yer göstermezsiniz, söyleyemezsiniz. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi olarak önümüzdeki günlerde bu ihtiyaçları giderecek şekilde programlarla beraber sonuçlar alacağımıza inanıyorum.”


Kahvaltının ardından Başkan Yılmaz ve beraberindekiler Ladik ilçesinde faaliyet gösteren bir su firmasının dolum tesislerini inceleyip yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra çoğunluğu iş adamlarının oluşturduğu heyet Hamamayağı Kaplıcaları’nı da gezdikten sonra Samsun’a döndü.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön