İmar

Yüz binlerce kişi bekliyordu! İmar affı mı geliyor?

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çoğu binanın yıkılmasının sebebi olduğu iddia edilen imar affı, yeniden gündeme gelirken, Muğla gazetesi yazarı Tandoğan Uysal bugünkü köşesinde imar affını kaleme aldı. İşte o yazı...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çoğu binanın yıkılmasının sebebi olduğu iddia edilen imar affı, yeniden gündeme geldi.

Muğla gazetesi yazarı Tandoğan Uysal bugünkü köşesinde imar affını kaleme aldı. İşte Tandoğan Uysal'ın "İmar Affı mı geliyor?" başlıklı o yazısı...

İmar Affı mı geliyor?
Bu ülke bu kadar acıdan sonra eğer bir kez daha İmar Affı ile bu ülke insanlarının karşısına gelirse çok yazık olur.

İmar Affı artık bu ülkede olmamalı.

Çünkü geçmişteki İmar Aflarının faturasını bu ülke en acı biçimde yaşadı ve ödedi. Hem de bu ödeme hem maddi hem de manevi şekilde oldu. Kısacası acısı büyük oldu.

-Ateş olmayan yerden duman çıkmaz

O sebeple İmar Affı’nı artık bu ülke duymak istemiyor. Fakat Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın geçen günkü açıklaması sanki bu affın geleceğine yönelikti.

Biliyorsunuz ünlü bir atasözümüz vardır. “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” diye. Onun için Sayın Ahmet Aras, artık tecrübeli bir Belediye Başkanı olduğu için yapılan kaçak inşaatlardan bu sinyalleri almış ki, ilgili Bakanlığa yönelik “ İmar Affı yapılmayacak” diye açıklama yapmaları şeklinde çağrıda bulunma ihtiyacında bulunmuş.

-Yasalar demek ki Belediyelerin elini kolunu bağlıyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı  Ahmet Aras’ın bu açıklamasını duyunca gerçekten de çok üzüldüm.

Bir Büyükşehir Belediye Başkanı demek ki, bir kaçak yapı ile mücadele edemiyor ki, ilgili Bakanlıktan konu ile ilgili olarak bir açıklama yapması yönünde yardım bekliyor dedim.

-Sadece beton değil tüm alan kısaltılmalı

Bir de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak inşaatlara beton satılmamasının en iyi önlem şeklinde söylemiş. Bu kaçak inşaatlara göz açtırmamak için öyle bir polisiye önlemler almak lazım ki, nefes alamamaları lazım.

Bu inşaatlara demir, kum, çakıl, elektrik, mühendislik, mimarlık ve personel ve hareket alanını kısıtlayacak her türlü önlemler düşünülmelidir.

-Bu Türkiye’nin ders çıkaramadığını gösterir

Yaşamış olduğumuz bu kadar kötü tecrübeye kadar böyle önlemlerin alınmaması ise Türkiye’nin kocaman bir ayıbıdır.

Ayrıca ne pahasına olursa olsun, kaçak inşaat tespit edildiği yerde mühürlemeden ziyade hemen yıkım ve çok caydırıcı para cezası verilmesi gerekir.

-Türkiye maalesef kaçak inşaata çanak tutuyor

Demek ki kaçak inşaat yapanla için şimdiye kadar böyle caydırıcı önlemler alınmamış ki, bu tehlike bugün de var. İşte bu da ülkemizin yaşadığı en acı tecrübeden bir ders çıkarmadığını ve nasıl yönetildiğini çok iyi gözler önüne seriyor. O sebeple ben de bu konuda maalesef çok umutsuzum. Çünkü kaçak inşaata çanak tutulan bir durumla karşı karşıyayız.

 

İslam Memiş, gram altın için son dakika tarihi ve rakamı verdi! Altın alacaklara 'Bu fırsatı kaçırmayın' uyarısı! 

Malatya ve Adıyaman'a 48 bin yeni konut daha geliyor! Resmen açıklandı!

Hanehalkı harcamalarında en yüksek pay konut ve kiranın! Vatandaşlar bütçesini nerelere harcıyor?