Ekonomi

Yüzbinlere müjde! Devlet 2 bin 299,79 TL ödeme yatırıyor…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı. 2 bin 299,79 TL, hesaplara yatırılıyor. Yüzbinlerce vatandaşın beklediği haber. O tarihde hesabınızı kontrol edin… Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ocak ayında toplamda 957 milyon TL evde bakım parasının ödendiğini açıklamıştı

Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ile ailelerine verilen evde bakım yarıdımı hesaplara yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ocak ayında toplamda 957 milyon TL evde bakım parasının ödendiğini açıklamıştı.

Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşların ailelerini desteklenmelerinin öncelikli hedeflerden olduğunu kaydeden Bakan Yanık, engelli vatandaşlara yönelik politikalarını aile odaklı sosyal hizmet vizyonu kapsamında gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, ailelerinin yanında kalan engelli bireylere evde bakım yardımı, gündüz bakım hizmeti gibi hizmet modelleriyle destek olduklarını söyledi.

Engelli vatandaşların öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatılan evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyacı olan ağır engelli yakını bulunan ve bakımını üstlendiğinden dolayı çalışamayan vatandaşlara da destek olduklarını anımsatan Bakan Yanık, bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen aylık ortalama 535 bin vatandaşın "Evde Bakım Yardımı"ndan faydalandığına dikkati çekerek, bu doğrultuda hak sahibi başına ocak ayında aylık bin 798 TL ödeme yapıldığını vurguladı.

Geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklama ile bakıma ihtiyacı bulunan engelli bireyler ile ailelerine ekonomik destek sağlamak için yapılan toplam 957 milyon Türk lirası, ‘'Evde Bakım Yardımı’’nın hesaplara yatırıldığını Bakan Yanık, ödemelerin her ayın 20’sine kadar tamamlandığını söyledi.

Bakan Yanık, mart ayı evde bakım maaşlarının 15 Mart ile 31 Mart arasında yatırılacağını açıkladı.

Bakan Yanık, sosyal hizmet modelleri kapsamındaki evde bakım yardımının Ocak ayı memur maaş katsayısına göre yapılan artışla beraber bin 798 Türk lirasından 2 bin 299,79 Türk lirasına çıkarıldığını belirterek, evde bakım maaşı ödemelerinin şubat ayından itibaren artışlı bir şekilde yatırıldığını kaydetti. 

EVDE BAKIM PARASINA BAŞVURMAK İÇİN ENGEL ORANI KAÇ OLMALI?

Sağlık Bakanlığı’nca paylaşılan yetkili hastanelerden alınacak engelli sağlık kurulu raporunda engel oranı en az yüzde 50 ve “Ağır engelli” İbaresi "evet" olarak işaretlenmiş olması gerekir.