Kent Haberleri

Yüzde 233 zam gelmişti! 10 gün sonra geçerli olacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 150 TL şeklinde uygulanan yurtdışı çıkış harcına yüzde 233 zam yapılarak, 500 TL'ye yükseltildi. Yurt dışına çıkanlar, 12 Ağustos 2024 Pazartesi günü itibarıyla yurt dışı çıkış harcını 500 Türk Lirası şeklinde ödeyecek. 

Temmuz ayının ilk haftalarında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündeminde olan vergi paketi son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre alınan bazı kararlar Meclis'ten geçmesinden sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe gireceği tarihlerde tek tek açıklanıyor. Son olarak yüzde 233 zam gelerek 500 Türk Lirası şeklinde olan harç bedeli ise 12 Ağustos'tan itibaren yürürlükte olacak. İşte detaylar...

KARAR BUGÜNKÜ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI


2022 yılından bu yana 150 Türk Lirası şeklinde uygulanan yurt dışı çıkış harcı, yüzde 233 zamla 500 Türk Lirası'na çıkartıldı.

ZAMLI DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Söz konusu Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanmasından 10 gün sonra yürürlüğe girecek. Yani yurt dışına çıkanlar, 12 Ağustos 2024 Pazartesi günü itibarıyla yurt dışı çıkış harcını 500 Türk Lirası şeklinde ödeyecek. Söz konusu bu tarihten önce yurt dışına çıkanlar, harcı 150 Türk Lirası şeklinde ödeyecek.

ÖDEMELAR NASIL YAPILIYOR?


Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yurt dışı çıkış harcı Gelir İdaresi Dairesi Başkanlığı'nın internet sitesinden ve bankaların sistemlerinden ödenebiliyor.

KİMLER YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCINDAN MUAF?

Yurt Dışında Oturma İzni Olanlar: Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni olan tüm yurttaşlar harç ödemek zorunda değildir.

7 Yaş Altı Çocuklar: 7 yaşını doldurmamış olan tüm çocuklar söz konusu buharçtan muaf tutulmuştur.

Pasavan Sahipleri: Sınır bölgelerinde yaşayan ve pasavan sahibi olan yurttaşlar, sınır ülkesine pasaportsuz gidebildikleri için harç ödemezler.

KKTC’ye Gidenler: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kimlik belgeleriyle giden tüm vatandaşlar, harçtan muaf tutulmuştur.

Ticari Amaçla Seyahat Edenler: Kara, hava, deniz, hava ve demir yolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatı, yurt dışına ticari amaçla sefer yaptığı için tapu harcı ödemez.

 

Konut fiyatları en çok bu ilçelerde yükselecek!

Elinde 150 bin TL'si olanlar hemen baksın! İşte en yüksek mevduat faizi veren bankalar!

Milli Emlak, 30 adet arsa ve araziyi 8 taksitle satıyor! 16 bin TL'den başlayan fiyatlarla...