13 / 05 / 2024

Yüzde 280 artış! Kasko yaptırmayanlara duyurulur! İşte kasko fiyat düşürme yolları!

Yüzde 280 artış! Kasko yaptırmayanlara duyurulur! İşte kasko fiyat düşürme yolları!

Otomobili olanlar ve daha kasko yaptırmamış olanlar, uygun fiyata kasko yaptırma hayali kuruyor. Peki kasko düşürme yolları var mı, varsa neler? İşte detaylar!



  • Hasar onarım durumunda marka yetkili servisleri tercih etmez bunun yerine sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel tamirhaneleri tercih ederseniz, kaskonun fiyatı yüzde 20 ile 25 düşmektedir. Örnek verirsek, piyasa değeri 500 bin lira aracın kaskosu 10 bin lira gibi bir rakam tutuyorsa, fiyat 7.500 liraya iner.
  • Sigorta şirketine, ‘belirli tutarın altındaki hasarları ben öderim, üzerini kasko ödesin’ diye bir düşünceniz varsa, yani muafiyetli kasko yaptırmayı düşünüyorsanız, kaskonun fiyatı ciddi düşer. Bu konuya da örnek verirsek, yüzde 1 muafiyet ya da 5 bin liraya kadar olan hasarı siz ödersiniz, üzerini kaskonun içine dahil edersiniz, 10.000 liralık kasko, 7.500 lira iner. Muafiyet oranını yüzde 2’ye çıkarırsınız, yani 10.000 liraya kadar hasarı cebinizden ödemiş olursunuz. fiyat yüzde 40 düşer, 10.000 liralık kaskonuz 6.000 lira gibi bir rakama tekabül eder.
  • Aracın yalnızca pert olma halinde karşı kasko yaptırma olasılığınız bulunmaktadır. Aracın kısmi hasarlarını siz karşılar, sadece aracın kullanılamayacak hale gelmesi durumunda sigortanın zararı karşılamasını tercih ederseniz, kaskonun fiyatı yüzde 70 ile 75 düşer. Yani, 10.000 liralık kasko, bu durumda size 2.5003.000 liraya gelir.
  • Kasko sigortasından bazı teminatları çıkartarak primi düşürmek mümkün. Örneğin, ikame araç istemez, ihtiyari mali mesuliyeti sınırsız yerine 23 milyon lira ile sınırlandırırsanız kaskonuzun bedeli yüzde 10 azalır, 10.000 liralık kaskonuz 9.000 liraya düşer.
  • Piyasa değeri 700 ile 800 bin lira olan aracınıza tüm teminatları içeren genişletilmiş kasko yaptırdığınızda ödeyeceğiniz prim 14 bin lira gibi bir rakam iken, dar kasko yaptırırsanız 6 bin lira öderseniz. Piyasa değeri 1 milyon TL olan aracınıza genişletilmiş kasko yaptırma durumunda 21 bin lira ödemiş olursunuz, dar kaskoyu tercih ederseniz fiyat 10 bin liraya düşer.

KYK borcu kaç ayda bir ödenir? KYK geri ödemeli kredi herkese çıkar mı?

Otomobil sahibi olmak için bekleyenlere müjde! O modelin fiyatı düştü! İşte detaylar!

Altına dair uzman isim uyardı! Altın alan ve satanlar 6 gün içinde mutlaka yapsın! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön