27 / 04 / 2024

Martı İstanbul Hotel, grubun cirosunu yüzde 70 artıracak!

Martı İstanbul Hotel, grubun cirosunu yüzde 70 artıracak!

Martı Grubu, şehir otelciliğine Taksim Talimhane'de açtığı Martı İstanbul Hotel ile giriş yaptı. Yeni otelin, halihazırda dört oteli, bir marinası ve 2 bin 200 yatak kapasitesi olan grubun cirosunu yüzde 70 artırması bekleniyor



Martı Otel İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, uzun süredir İstanbul'da bir otel açmak için arayış içerisinde olduklarını, aradıkları fırsatı da geçtiğimiz sene bulduklarını söyledi.


Talimhane'deki binayı 30 yıllığına kiraladıklarını belirten Narin, "8 ay içerisinde 25 milyon euroluk yatırımla her şeyi hazır hale getirdik ve pazar günü itibariyle ilk müşterileri kabul ettik. Biz bu yatırımı çok önemsiyoruz. Çünkü grubun cirosunu yüzde 70 artıracak. Ayrıca bizim gibi sezonsal çalışacan bir işletme için 365 gün nakit üretecek bir pozisyona geçmek önemli" dedi.


İSTANBUL'DA ARAYIŞ SÜRÜYOR


İstanbul'da turist sayısının hızlı bir şekilde artış gösterdiğini ve sene sonunda 10 milyona ulaşabileceğini anlatan Narin, "Yazın Ortadoğu ağırlıklı bir turist profili var ama dünyanın her yerinden geliyorlar. İstanbul bir dünya kenti oldu ve biz de bu ilgiden yararlanmak istiyoruz" diye konuştu.  


İstanbul'daki otel kendileri için tarihi bir adım olduğunu ve şehir otelciliğine adım attıklarını anlatan Narin, İstanbul'da diğer fırsatlara da baktıklarını, kiralama veya işletmecilik yolu ile yeni hamleler yapabileceklerini kaydetti.


CİRO HEDEFİ 130 MİLYON DOLAR


Martı Grubu'nun İstanbul'daki yeni yatırımı ile birlikte biri butik olmak üzere toplam beş otel ve bir marinaya ulaştığını anlatan Narin şöyle devam etti:


"Yatak sayımız 2 bin 200 iken bu otelle 2 bin 800'e çıkıyor. Ciro hedefimiz de 2013 sonu için 75 milyon dolar. 2014 yılında Sarıgerme'deki 450 odalı, 2015 yılında da Marmaris'teki 280 odalı tesisimizi hayata geçireceğiz. Bu yatırımlar tamamlanınca ciromuz 120-130 milyon dolarlara ulaşacak."


HÜRRİYET


Geri Dön