18 / 05 / 2024

Yüzde 30 zam ile SED yardımı paraları güncellendi! Onaylanan hesaplara anında 2.059 TL, 3.708 TL yatırılıyor...

Yüzde 30 zam ile SED yardımı paraları güncellendi! Onaylanan hesaplara anında 2.059 TL, 3.708 TL yatırılıyor...

Memur ve emekli ve asgari ücretli maaşların yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı takibinde verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı adı altındaki destek ödemesinde de artış yapıldı. Peki, Yüzde 30 zam ile SED yardımı paraları ne kadar oldu? İşte detaylar...



2023 SED YARDIMI NE KADAR OLDU?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, 2023 Ocak zammı sonrası SED yardımı ödemeleri şu şekilde:

- Çocuk (Okul öncesi) 2.059,99 TL
- Çocuk (İlköğretim) 3.090,00 TL
- Çocuk (Ortaöğretim) 3.295,99 TL
- Çocuk (Ort. çağında okumayan) 2.059,99 TL
- Çocuk (Yükseköğretim) 3.708,00 TL
- Kuruluş bakımından ayrılan gençler 1.648,00 TL

Yüzde 30 zam ile SED yardımı paraları güncellendi! Onaylanan hesaplara anında 2.059 TL, 3.708 TL yatırılıyor...

SED YARDIMI NEDİR?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi devam ettirmekte güçlük çeken ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi için geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko-sosyal destek sistemidir.

EKONOMİK DESTEK HİZMETİ NE ŞEKİLDE YAPILIR?

Ekonomik destekler süreli ve geçici olmak üzere nakdi olarak yapılıyor. Geçici ekonomik destek yılda bir, en çok 2 defa yapılır. Süreli ekonomik destek ise onayda belirtilen süre boyunca her ay yapılıyor.

Yüzde 30 zam ile SED yardımı paraları güncellendi! Onaylanan hesaplara anında 2.059 TL, 3.708 TL yatırılıyor...

SED YARDIMI ÖDEMELERİ SÜREKLİ BİR MAAŞ MIDIR?

Sosyal ve ekonomik destek hizmet ödemeleri maaş ödemesi değildir. Ailenin ekonomik şartlarınızı iyileştirme ve değiştirme çabalarını desteklemesi, çocuklarının bu süreçte zarar görmeden bakımı ile ihtiyaçlarının karşılanması için geçici süre ile yapılmaktadır. Bundan önce ekonomik destek verilmiş olması kişiye bir hak doğurmaz.

SED YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANIYOR?

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi ya da yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Ekonomik zorluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya ihtiyaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalandırılarak ailesi ya da yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları sebebiyle, sosyal hizmet kuruluşlarından ya da koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna ya da eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Olağanüstü bir felaket, hastalık, tabii afet ya da kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan ya da vefat eden kişilerin çocukları.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler destekleniyor.

Aile Destek Programı ödemesine Ocak zammı geldi mi? Her ay 1250 TL kimlere verilecek?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı alanlara zam sürprizi! Yeni maaşları duyan buz kesti! Şimdi bakın!

5-13 Ocak TOKİ 5. etap konut kura takvimi belli oldu! Çekilişler peş peşe gün gün yapılacak! İşte il il yeni kura...


Geri Dön