28 / 04 / 2024

Zafer çağlayan: EXPO Ankara'ya yakışır!

Zafer çağlayan: EXPO Ankara'ya yakışır!

Devlet Bakanı Zafer çağlayan, œAnkara"ya EXPO 2020 yakışır. Bunun olması için sonuna kadar hizmetinizde olacağım dedi. Ankara"daki 10 organize sanayi bölgesinin toplam ihracattaki payının 5 milyar dolar olduğunu söyledi



Devlet Bakanı Zafer çağlayan, œAnkara"ya EXPO 2020 yakışır. Bunun olması için sonuna kadar hizmetinizde olacağım dedi.

Ankara"daki 10 organize sanayi bölgesinin toplam ihracattaki payının 5 milyar dolar olduğunu, Türkiye sanayisinin başkenti olma yolunda önemli adımlar atıldığını söyledi. Türkiye"nin 250 milyar dolarlık dış ticaretinde Ankara"nın payının 20 milyar dolar olduğuna işaret eden çağlayan, Ankara"da birçok işin altyapısının kurulduğunu bildirdi.

Ankara"ya EXPO 2020"nin yakışacağını belirten çağlayan, œBunun olması için sonuna kadar hizmetinizde olacağım diye konuştu.

Tasarı Erdoğan"ın önünde beklemede

ASO Başkanı Özdebir ise Ankara"nın son yıllarda geçirdiği hızlı değişim ve dönüşümü rakamlarla anlattı.
Özdebir, Ankara"nın ciddi bir fuar potansiyeline sahip olduğunu belirterek, Ankara"nın yeni bir fuar alanına kavuşturulmasına ilişkin hazırlanan imar planının onaylandığını, hayata geçirilebilmesi için kanuni düzenleme gerektiğini söyledi.
Konuyla ilgili kanun tasarısının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile milletvekillerine verildiğini belirten Özdebir, bu düzenlemenin bir an önce yapılması gerektiğini kaydetti.
œAnkara olarak EXPO 2020"ye talibiz diyen Özdebir, EXPO 2020"ye Ankara"nın aday gösterilmesi ve tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesini de hükümetten ve milletvekillerinden talep ettiklerini bildirdi.
Özdebir, œAnkara"nın EXPO 2020"ye aday gösterilmesi halinde EXPO 2020"yi Ankara"ya getiririz dedi.
Nurettin Özdebir, Ankara"nın bilişim vadisi olmaya en uygun kent olduğunu da söyledi.

Artık dünya yeni bir oyun oynuyor

ANKARA Valisi Alaaddin Yüksel de dünyada meydana gelen değişim ve dönüşümler sonunda insanların başının döndüğünü kaydetti.
Vali Yüksel, dünyada artık yeni bir oyun oynandığını, milenyumda oynanan bu oyuna verilen ismin œdüz dünya rekabeti olduğunu söyledi.
şžimdi yapılması gereken şeyin bu küresel milenyum tiyatrosunda oynanan oyunu herkesin iyi anlaması olduğunu belirten Yüksel, bu düz dünya oyununda her şeyin çatısının uçtuğunu, şehirlerin de çatılarının uçtuğunu kaydetti.
şžehre yeni bir rota ve plan verilmesi gerektiğini belirten Yüksel, bunun esnek, dinamik ve uygulanabilir olması gerektiğine dikkati çekti.

Fuar alanına ilişkin yasa süratle çıkmalı

ANKARA"nın yeni bir uluslararası fuar alanına kavuşturulması konusundaki görüşlerini de açıklayan çağlayan, ASO, Büyükşehir Belediyesi, Akyurt Belediyesi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) içinde olduğu fuar alanı yapılması, bu konuyla ilgili yasanın da bir an evvel meclisten çıkarılması gerektiğini bildirdi. THY ile İstanbul üzerinden yurt dışına uçuşlarda ciddi zaman kaybı yaşandığına işaret eden çağlayan, Ankara"ya direkt uçuşların konulmasının işleri bir hayli kolaylaştıracağını söyledi.
Hürriyet


Geri Dön