02 / 05 / 2024

Zafer Mahallesi tapu sorunu!

Zafer Mahallesi tapu sorunu!

Soma Olay Gazetesi köşe yazarı Sercan Okur bugün köşesinde " Zafer Mahallesi tapu sorunu " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının devamı...



Zafer Mahallemizin tapu sorunu 60 yıldır süregelen, nice iktidarlar, kaymakamlar, belediye başkanları ve muhtarlar görmüş, her yerel seçimde parti ve adayların vaatleri arasına girmiş ancak çözüme kavuşmamış bir sorun. 

Bilmeyenler için öncelikle sorunun ne olduğunu özetleyeyim. Zafer Mahallemizde ikamet eden yaklaşık 200 hane mensubunun 60 yıldan bu yana oturdukları taşınmaza ait tapu kayıt ve belgeleri yok. Birçoğunun elinde sadece 60 yıl öncesine ait gayrı resmi senetler var. Herkes yerini yurdunu biliyor, elektrik, su faturasını ödüyor, emlak vergisini yatırıyor ama tapu sorarsanız, tapusunu gösteremiyor. 

Taşınmaz alım satımlarında sorunlar yaşanıyor, taşınmazını teminat göstererek kredi çekmek isteyene bankalar kredi vermiyor. 

Sorun yıllardır mahalle halkının gündeminde. Mahalle sakinleri defalarca imzalar toplayıp belediyeye müracaat etmiş. 

Mahallelinin bu ısrarı sonucunda küçük bir alanda sorun çözümlenmiş ancak halen 200 hane sakini sorunun çözümünü bekliyor. 

Konu her yerel seçim döneminde belediye başkan adaylarının gündemine giriyor. Mahalle halkına bol keseden vaatler veriliyor. 

Sayın Hasan Ergene 05.02.2012 tarihinde kendisini ziyaret eden bir kısım mahalle sakinine bakın ne demiş; "Zafer mahallemizde bizim bu şekilde 3-4 parça bölge yerimiz var. Parselasyon olmadığı için vatandaşların tapuları yok. Bununla ilgili şimdi bir çalışma başlatıyoruz. Yeni yapılacak imar uygulaması ile bu sorunu çözeceğiz. Daha önce aynı mahallede Tuna Caddesi üzerinde bir bölümü çözmüştük. Bunlar yılların sorunları. İnşallah bu soruna artık bir neşter vuruyoruz. Herkes eline tapusunu alacak. Bu da bu sorunun bir ön toplantısı. Belediye şehir plancımız ile harita mühendislerimiz konunun teknik takipçileri. Vatandaşın yıllardan bu yana çözmek için uğraştığı tapu sorununu kısa zamanda sonuçlandırarak vatandaşın ellerine 2014 yılından önce tapularını teslim edeceğiz." Yukarıdaki sözler bizzat Sayın Hasan Ergene'ye ait, bir tek harfine bile dokunmadan buraya aktardım. (Kaynak: http://www.haberler.com/yarim-asirdan-buyana-alamadiklari-tapularina-3333594haberi/) Sayın başkanın yukarıdaki açıklaması üzerinden üç sene geçmiş. 2014 yılından önce sorunun çözüleceği sözü verilmişken 2015 itibariyle sorun hakkında en küçük bir çalışma bile yok. 

Zafer Mahallesi bu ilgisizliği hak etmiyor. Mahallenin sorunları çığ gibi büyürken, maalesef belediyemiz sorunlara çözümsüz kalıyor. 200 hane mensubu 60 yıldır tapularına kavuşmayı bekliyor. Zafer Mahallesine dair yazılacak pek çok sorun var, sonraki yazılarım da bu sorunları da yazacağım. Bu yazı ile amacım unutulduğunu düşündüğüm tapu sorununu bir kez daha hatırlatmaktı. Umarım yazımın hafızaları canlandırmaya ve sözleri hatırlatmaya faydası olur... 



Soma Olay Haber


Geri Dön