13 / 05 / 2024

Zam gelen emekli maaşlarının bankaya yatış günleri belli oldu! Tahsis numarası tek olanlar...

Zam gelen emekli maaşlarının bankaya yatış günleri belli oldu! Tahsis numarası tek olanlar...

Hükümetin ekonomi ve çalışanların durumlarına bakan iki bakanlığı (Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı) temmuz ayında emekli maaşlarına zam yapıldığını açıkladı. Enflasyon oranında emekli maaşlarında yapılan artışlarla güncellenen zamlı maaşlar Temmuz'da hesaplara akt



Yapılan çalışmalarla Sosyal Güvenlik Yasası kapsamında, memur, işçi, çiftçi ve esnaf arasında norm birliği sağlanması amaçlandı. Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı birleştirildi.  Bir işyerine bağlı olarak SSK’lı çalışanlar 7200 prim gün sayısı ile emekli olurken Bağ-Kur’lu esnaf ve sanatkarlar 9 bin prim gün sayısını doldurarak emekli olabiliyor. 

Bu aydan itibaren geçerli olmak üzere kamu görevlisiyle memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 7 artış hedeflenmişti. Bu yılın birinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 42,35 oldu. 

Hesaplanan enflasyon oranına göre; emekli maaşlarına ilave yüzde 34,69 artışla kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde Temmuz'dan geçerli olmak üzere toplamda yüzde 41,69 artış yapıldı.

Yine bu aydan itibaren SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına ise yüzde 42,35 zam yapıldı

Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 6 bin 429 liradan 9 bin 105 liraya, en düşük memur emekli aylığı 4 bin 289 liradan 6 bin 78 liraya yükseldi.

Açıklanan zam oranları sonrasında yeni maaşların ödeneceği tarihler belli oldu.

Tahsis numarasına göre zamlı emekli maaşı ödeme takvimi şu şekilde olacak:

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön