28 / 04 / 2024

Zam gelen emekli maaşlarının bankaya yatış günleri belli oldu! Tahsis numarası tek olanlar...

Zam gelen emekli maaşlarının bankaya yatış günleri belli oldu! Tahsis numarası tek olanlar...

Hükümetin ekonomi ve çalışanların durumlarına bakan iki bakanlığı (Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı) temmuz ayında emekli maaşlarına zam yapıldığını açıkladı. Enflasyon oranında emekli maaşlarında yapılan artışlarla güncellenen zamlı maaşlar Temmuz'da hesaplara akt



Emekli olmuş milyonlarca vatandaşın aylık olarak devletten aldığı emekli maaşlarına Temmuz'da zam yapıldı. Artış önce en düşük emekli maaşında 2500 liradan 3000 bin liraya çıkarılmıştı TBMM'de yapılan son daki güncellemesiyle emekli maaşları en düşük seviyesi 3500 lira olarak revize edildi ve kamuoyuna açıklandı. Açıklanan zamlar sonrasında Bağ-Kur emekli aylıklarının SSK ve Emekli Sandığı’na göre çok düşük kaldığı tespiti yapıldı.

İş hayatında en çok çalışan kesim olarak kabul edilen, esnafın hem en düşük emekli aylığı aldığı hem de çalışma gün sayısına bakıldığında diğer çalışanlara nazaran 2 bin gün daha fazla çalışması gerektiği ifade edildi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken BAĞ-KUR emeklisi esnafın ve tarım işçisinin mağduriyetinin telafisi giderilmesi için Torba Yasa ile durumun eşitlenmesi gerektiğini açıkladı. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön