13 / 05 / 2024

Zamlar peş peşe geldi: Sırada elektrik var!

Zamlar peş peşe geldi: Sırada elektrik var!

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra A'den Z'ye hemen her şeyin fiyatı arttı. Ekonomist Mustafa Sönmez, "Zam büyük gelecek" diyerek elektriği işaret etti. İşte detaylar...



Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra A'den Z'ye hemen her şeyin fiyatı arttı. Ekonomist Mustafa Sönmez, "Zam büyük gelecek" diyerek elektriği işaret etti.

"Elektriğe zammın eli kulağında" diyen Sönmez, "Saray, seçim öncesi elektriğe indirim yaptırmıştı" hatırlatmasında bulundu.

TÜFE ile elektrik arası makas açılmış halde ve zam taleplerine yanıt verme hazırlığı yapıldığını söyleyen Sönmez, "2021 Tmz'undan bu yana TÜFE %142 artarken elektrik fiyatları %71 artmış Zam, büyük gelecek" dedi.

Zamlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sönmez, "Temmuz TÜFE'si "su içinde " yüzde 10 gelir. Takip eden aylarda ortalama yüzde 5 fiyat artışı yaşansa, TÜFE, yılı yüzde 68 ile kapatıyor. Temmuz sonrası aylık yüzde 4 artış olsa, yıl yüzde 62 ile kapatılıyor!" şeklinde ifade etti.

Öte yandan akaryakıt fiyatlarına da pazartesi günü 2 TL zam gelmesi bekleniyor.

Sözcü'de yer alan detaylara göre, sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, 24 Temmuz Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece benzine 2 lira zam gelecek. Motorin fiyatlarına ise pazartesi gecesi zam beklenmiyor. Zamla beraber benzinin litre fiyatı İstanbul’da 36,05 liraya çıkacak.

Ayrıca geçtiğimiz gün doğalgaz fiyatlarının da artacağı iddia edilmişti. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), doğalgaz tarifelerine dair doğalgaza yüzde 224 oranında zam yapıldığı haberlerinin asılsız olduğu kaydetti.

Söz konusu konu ile ilgili açıklama yapan EPDK, Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, doğalgazda standart metreküp başına 0,0747 liraya yükseltilen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranının KDV etkisiyle metreküp fiyatında yaklaşık 6 kuruşluk bir artış anlamına geldiği bildirildi.

Dul ve yetim Temmuz 2023 yeni zamlı maaş tablosu! Zamlı dul-yetim maaşları kaç TL oldu? Hemen bu rakamlara bakın! 

TOKİ Bolu Gerede 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! 236 konutluk yeni proje geliyor!

BİM'de tül perde 219 TL'ye, 12 parça çay seti 109 TL'ye, buharlı ütü 2.599 TL'ye düştü! BİM 28 Temmuz kataloğu!


Geri Dön