23 / 07 / 2024

Zamlar peş peşe geliyor! Bir temel gıdaya daha zam geldi

Zamlar peş peşe geliyor! Bir temel gıdaya daha zam geldi

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden yapılan açıklamada, 2.75 TL’ye satılan ekmeğin fırıncılardan gelen talepler sonrası 3,50 TL’ye çıkarılması kararının alındığı söylendi.




Ankara’da ekmek fiyatı gelen 1 liralık zamla birlikte 4 liraya yükselmiş durumda.  Ankara Fırıncılar Odası, zamma gerekçe olarak "artan maliyetleri" gösteriyor. Ankara’da 7 Mayıs’ta yapılan 25 kuruş zamla ekmek 3 lira olmuş idi.  Yeni tarifeye göre, Ata ekmeği 8 lira oldu. Kepek ekmek 6.5 liradan satılmaya başlanmış durumda. 

Ankara’da fırıncı esnafı ekmeğe zam yapılmasını istemediklerini, ekmeğe gelen her zam sonrası girdi fiyatlarının arttığını, bu nedenle çıkardıkları ekmek sayısını azaltmak zorunda kaldıklarını belirtti. Yurttaşlar ise üretim azaldıkça ekmek fiyatının daha da artmasından endişe duyduklarını dile gelmiş durumda. Ankaralılar, ekmek fiyatının 3 liradan 4 liraya çıkarılmasına tepki gösteriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön