14 / 05 / 2024

Zamlı emekli maaşı tüm emekliler için mi geçerli olacak? İşte yetkili isimden çok konuşulacak açıklama!

Zamlı emekli maaşı tüm emekliler için mi geçerli olacak? İşte yetkili isimden çok konuşulacak açıklama!

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesiyle ilgili kanuni düzenlemenin önümüzdeki hafta yasalaşacağı açıklanırken emeklilerin nisanda zamlı maaşlarını almaları bekleniyor. Peki kimlerin emekli maaşı artacak? Peki, EYT'liler nasıl yararlanacak, düzenlemeden kimler yararlanacak?



AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, zamlı emekli maaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.


Elitaş, "Teklif 16 madde en düşük emekli maaşı 7.500 lira olacak" dedi.

İşte Elitaş’ın açıklamalarından bazı satır başları:

10 milyona yakın emeklinin bu gelişmeden faydalanacağını tahmin ediyoruz. 6 milyonluk kısım sanıyorum 2 bin liraya yakın bir artıştan yararlanacak. Diğerleri 7.500 TL’nin altında kim varsa 7 bin TL alan da 7.500 liraya çıkarılacak.

- 7.500 TL nin üstünde emekli maaşı olanlar için bir düzenleme yapılmayacak.

"HENÜZ BİR ŞEY YOK AMA…"

7.500 liranın altında maaş alan tüm emeklinin maaşı 7.500 TL olacakken üstündekiler için henüz bir şey yok. Henüz kelimesini özellikle kullandım. Önümüzdeki hafta Sayın Akbaşoğlu da açıkladı. Önümüzdeki hafta TBMM’de bu yasa olarak çıkacak.

Zira kanuni bir düzenleme gerekiyor emeklilere bu ek artışların yapılması için ve tabii o paketin içinde geçici işçilerle ilgili de bir düzenleme de yapılacak. Tahminen mart bitmeden bu yasalar çıkacak ve nisan maaşlarına da yansımış olacak.

Zamlı emekli maaşı tüm emekliler için mi geçerli olacak? İşte yetkili isimden çok konuşulacak açıklama!

DÜZENLEMEDEN KİMLER YARARLANACAK?

Düzenlemeden SSK ve Bağ-Kur emeklileri yararlanacak. Neden memur emeklileri yok işin içinde burada memur emeklilerinin en düşük maaşı 7.901 lira seviyesinde dolayısıyla en düşük taban maaşın üstünde zaten onlar. Dolayısıyla burada 7.500 liranın altında maaş alan SSK ve Bağ-Kurlular yararlanacak.

EYT'LİLER NASIL YARARLANACAK?

EYT'liler de diğer emekliler gibi yararlanacak ancak EYT'liler henüz maaşlarını almadılar Nisan ayında alacaklar ve en düşük maaş olarak 7.500 lira alacaklar.

İşte detaylar...


Geri Dön