29 / 04 / 2024

Zbs Alfaçelik, ciro kaybını yeni pazarlarla telafi edecek!

Zbs Alfaçelik, ciro kaybını yeni pazarlarla telafi edecek!

Libya 'da yaşanan iç karışıklık nedeniyle görüşmelerini yürüttüğü iki stadyum ihalesi beklemeye alınan Zbs Alfaçelik, bu sebeple oluşan artık kapasitesini doldurabilmek için, Irak, Rusya, Romanya, Cezayir ve Almanya 'daki projeleri yakından izliyor...



Libya 'da yaşanan iç karışıklık nedeniyle görüşmelerini yürüttüğü iki stadyum ihalesi beklemeye alınan Zbs Alfaçelik, bu sebeple oluşan artık kapasitesini doldurabilmek için, Orta Asya Cumhuriyetleri, Irak, Rusya, Romanya, Cezayir ve Almanya 'daki projeleri yakından izliyor. Bu yıl 20 milyon dolar ciro hedefleyen Zbs Alfaçelik, bunun yüzde 70 'ini yurtdışına yaptığı işlerden elde edecek
Libya 'da yaşanan iç karışıklık nedeniyle görüşmelerini yürüttüğü iki stadyum ihalesi beklemeye alınan Zbs Alfaçelik, bu sebeple oluşan kapasite kaybını yeni pazarlara açılarak telafi etmeyi planlıyor. Kuruluş gözünü enerji ve altyapı yatırımlarının hızlandığı Orta Asya Cumhuriyetleri 'ne dikmiş durumda. Zbs Alfaçelik, ayrıca uzun yıllardır iş yaptığı Irak, Rusya, Romanya, Cezayir ve Almanya 'daki potansiyelini de artırmak için harekete geçti. Zbs Alfaçelik İnşaat Sanayi ve Tic. A.şž. Genel Müdürü Rıdvan Murat, ”Bu ülkelerde endüstriyel yapılar, depolar, antrepolar, fabrika binaları, hizmet binaları, sanayi tesisleri, çok katlı çelik konutlar, iş merkezleri, stadyum ve havalanı hizmet binaları yapmayı planlıyoruz ” dedi.

Durmak yok, yola devam

Türkiye 'nin ilk yapısal çelik şirketlerinden biri olan Zbs Alfaçelik 'in genel müdürü Rıdvan Murat, durdurmak zorunda kaldıkları Libya yatırımları, yeni pazarlar ve bu yıla ilişkin hedefleri hakkında bilgi verdi. Rıdvan Murat şunları söyledi:

  “Bu yıl Libya 'nın Tripoli ve Bingazi şehirlerinde inşa edilmesi planlanan iki stadyum projesi ile görüşmeleri sürdürürken, ülkede yaşanan karışıklıklar nedeniyle tüm yatırımlar durduruldu. Biz de Libya 'da durum normale dönene kadar bekleme kararı aldık. Bu kararı almamızda çalışanlarımızın can güvenliği ile ilgili riskler şüphesiz ki önemli bir etken oldu. Libya 'da durum normale döndüğünde çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ancak durumun normale dönmesi biraz zaman alacak gibi görünüyor. Biz de bu süre zarfında boş duramayacağımız için, yeni pazarlara yöneliyoruz ve mevcut pazarlardaki varlığımızı daha da güçlendiriyoruz. ”


Geri Dön