30 / 04 / 2024

Zbs Alfaçelik, Libya'ya çelikten stadyum yapacak!

Zbs Alfaçelik, Libya'ya çelikten stadyum yapacak!

Zbs Alfaçelik İnşaat Genel Müdürü Rıdvan Murat Türkiye 'nin ilk yapısal çelik şirketlerinden biri olan firmalarının Türkiye ve yurtdışında gerçekleştireceği projelerle 2011 'de hızlı bir büyüme stratejisi uygulayacağını dile getirdi



Türkiye 'nin ilk yapısal çelik şirketlerinden biri olan Zbs Alfaçelik, Türkiye ve yurtdış ında gerçekleştireceği projelerle 2011 'de hızlı bir büyüme   stratejisi kurguluyor. Bu yıl  Ankara  'da konut, Gebze ve Dilovası 'nda lojistik depo, Ege Bölgesi 'n de otel yapacaklarını söyleyen Zbs Alfaçelik İnşaat Sanayi ve Tic. A.şž. Genel Müdürü Rıdvan Murat, “Yurtdışındaysa Libya 'da stadyum, Azerbaycan 'da havaalanı, Irak 'ta ise lojistik merkezi inşaa etmeyi hedefliyoruz. Tüm bu hedefleri gerçekleştirdiğimizde fabrikamız yüzde 80 kapasite ile çalışmış olacak. Ciro hedefimizse 20 milyon Euro. Bunun neredeyse yüzde 70 'i yurtdışına yaptığımız işlerden gelecek ” dedi.  

Beş ayda inşaa edecek
Ankara 'da yapacakları konut projesi hakkında bilgi veren Rıdvan Murat şunları söyledi: ”Nisan ayında Ankara İncek 'te 220 konuttan oluşan projeye başlıyoruz. Burada dört katlı apartmanların yanı sıra villa tarzı müstakil evler de bulunacak. Evleri beş ay gibi kısa bir sürede sahiplerine teslim edeceğiz. Projenin en büyük özelliği çevreci olması. Hem kullanılan malzeme açısından hem de yeşil alana verilen önem açısından son derece çevreci bir proje olacak. çeliğin kendisi zat en geri dönüşümlü bir üründür. ”

çelik hayat kurtarır
Türkiye gibi deprem kuşağında yer alan ülkeler için yapısal çeliğin son derece önemli   olduğunu ifade eden Rıdvan Murat, betonun belli bir ağırlıkta kırıldığını oysa çeliğin sadece büküldüğünü belirtti. Murat, “Bu da deprem gibi durumlarda insanlara zaman kazandırır ve yaşam alanı bırakır. çelik, hafif bir yapı sistemidir. Ayrıca çevrecidir, geri dönüşebilir. Örneğin 7-8 tane hurda arabadan bir ev yapabilirsiniz. Ayrıca ahşaptan bir ev yapmak için en az 50 ağaç kesmeniz lazım ” diye konuştu.  
Türkiye 'de konut sektöründe yapısal çelik kullanımının yüzde 6 seviyesinde olduğunu dile getiren Murat, “Yapısal çelik sektörü olarak hedefimiz yılda 500 bin konutun yapıldığı Türkiye pazarında yüzde 10 'luk bir paya sahip olmak ” dedi.

KUTU
Avusturyalılar ile ortak
Kurulduğu 1999 yılından buyana yurtiçi ve yurtdışında endüstriyel yapılar, depolar, antrepolar, fabrika binaları, hizmet binaları, sanayi tesisleri, çok katlı çelik konutlar, iş merkezleri, stadyum ve havalanı inşası gerçekleştiren Alfaçelik, 2008 sonunda Avusturyalı Zeman Holding ile ortak oldu. Ortaklık sonrasında Zbs Alfaçelik adını alan kuruluş rotasını yurtdışına çevirdi. Kuruluşun toplam üretiminde ihracat payı yüzde 70 'e kadar çıktı. Türkiye 'de yapısal çelik sektöründe Avrupalı bir ortağa sahip ilk ve tek firma olduklarını ifade eden Murat, ortaklık yapısına göre firmanın yüzde 80 'inin Zeman Holding 'e, yüzde 20 'sinin ise kendisine ait olduğunu söyledi.  

KUTU
Kapasite artırdı
Zeman ile ortaklık sonrasında Türkiye 'de iki ayrı firma kurduklarını belirten Murat, bunlardan birincisinin proje, tasarım ve pazarlama faaliyetlerini yürüten Zbs Alfaçelik İnşaat diğerinin ise Hendek 'te faaliyet gösteren fabrikaları Zeman çelik Yapı Sanayi olduğunu belirtti. Fabrika hakkında bilgi veren Murat şunları söyledi: “Sakarya Hendek 'de bulunan fabrikamız, 30 bin metrekare açık alan üzerine kurulu 13 bin 500 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteriyor. Ortaklık sonrasında fabrikaya 7 milyon TL 'lik yatırım gerçekleştirdik. Üretim kapasitemiz aylık tek vardiyada bin ton, yıllık ise 15 bin tondur. Ancak, bu kapasite talebe göre daha da artabilir. ”


Geri Dön