23 / 05 / 2024

Zekeriya Karayol İncesu yatırımlarını anlattı!

Zekeriya Karayol İncesu yatırımlarını anlattı!

Bünyamin Gültekin Kayseri İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Zekeriya Karayol, İncesu'daki çalışmalarından bahsederken ayrıca 2014 yılının çok verimli olduğunu söyledi.




1957 yılında Kayseri İncesu ‘da dünyaya gelen Zekeriya Karayol, eğitimini İncesu ve Kayseri ‘de tamamladıktan sonra 1978 yılında iş hayatına atılmıştır.


1990 yılına kadar çeşitli fabrikalarda Elektronik Mühendisi olarak görev almış ve 1990 yılında Aksaray Tedaş Müdürlüğünde devam ederek burada Teknik Müdür, Mühendis, Baş Mühendis, İşletme Müdürü kadrolarında çalışmıştır. Başarılarından dolayı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Tedaş Genel Müdürlüğü tarafından Takdirname ile ödüllendirilerek 2003 yılında görevinden istifa etmiştir. Evli ve 2 erkek çocuk babasıdır.


2004 ve 2009 yıllarında yapılan seçimlerde Ak Partiden İncesu Belediye Başkanlığına aday olarak seçimleri kazanmış ve 2014 yılındaki seçimlerde de tekrar aday olduğu başkanlığı kimseye kaptırmayarak halen görevine devam etmektedir.



“Seçim dönemindeki konuşmalarımızı kayda aldık”


Yerel seçimlerin üzerinde yaklaşık 7 ay gibi bir süre geçti. Bu süre zarfında İncesu için hangi çalışmaları hayata geçirdiniz?


Öncelikle hoş geldiniz. Bu benim belediye başkanlığında 3. dönemim. Bütün belediye başkanları gibi bizim de vatandaşlarımıza çeşitli taahhütlerimiz vardı. Bunların vatandaşlar tarafından takip edildiğini ve günü geldiğinde de hesabının sorulduğunu ben bilen bir kişiyim. Özellikle seçim dönemlerinde yaptığımız gezilerde 1-2 görevli partili arkadaşlarımızla her gittiğimiz evdeki konuşmalarımızı kayda aldık. Çünkü bazen vatandaş gelip bize şu evdeki toplantıda şu sözü vermiştiniz diyor. Belki de doğrudur. Belki biz bazı şeyleri kaçırıyor olabiliriz. Biz vatandaşlarımıza mahcup olmama adına ve 3’ncü 5 yıllık dönemimizde bunları yerine getirmek adına bunların hepsini kayda aldık. Bunları çeşitli zamanlarda ben arkadaşlarımla masaya yatırıyorum.



“Hedefimiz Kayseri’nin en güzel ilçesi olmak”


2014 yılının bir değerlendirmesini alabilir miyiz?


2014 yılı bizim için çok verimli geçti. Belediye bütçemiz 10 Milyon TL’ydi. 2 Milyon TL de ek bütçe yaptık. Belediye gelirlerini %100 gerçekleştirmiş olduk. Belediyenin bütçesinin %70-80 üzerine çıkması o belediyenin başarısını gösterir. Bu sene biz %100’ü yakaladık. 2 Milyon TL’lik de ek bütçe yakaladık.


Bizim hedefimiz Kayseri’nin en güzel ilçesi olmak. Çalışmalarımızı da bu yönde yapıyoruz. Bu kapsamda İncesu Boğazköprü arasındaki çalışmalar tamamlandı. İnşallah 5-10 gün içerisinde aktif hale gelecek. Bir adliye binası yapma hususu vardı. Belediye meclis kararıyla adalet bakanlığına adliye sarayı yapılması şartıyla arsayı devretmiştik. Bu sene ihalesi yapıldı. Yüklenici firma çalışıyor. Bizim içme suyu şebekimizde asbestli borular vardı. Bunların değişmesi yenilenmesi gerekiyordu. Büyükşehir Belediyemiz ve KASKİ Müdürlüğümüz ihalesini yaptı. İncesu Merkez, Garipçe, Örenşehir ve Saraycık’ı kapsayacak şekilde yaklaşık 15 Milyon TL’lik bir yatırım yapılacak. Bu 2 yıl sürecek. Şuanda yüklenici firma çalışıyor. Mevsim şartları da iyi gittiği için çalışmalar da çok iyi gitti. Yine Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları kapsamında olan banliyö hattı konusunda TCDD sinyalizasyon çalışmaları yapıyor. Artık İncesu Gömeç arası banliyö hattı da başlamış olacak.


İlçemiz Kapadokya’nın giriş kapısı… Eskiden Ürgüp bağlantı yolu İncesu merkezinden geçerdi. Biz burayı Kapadokya yolu olarak adlandırırdık. Burada sıcak asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Kızılören ve Avşar Mahallelerimizde bu sene yaklaşık 12.000 ton asfalt çalışmasını yapacağız. Yaklaşık 120 Milyon TL gibi bir bedel harcayacağız.


“50 mahallemiz oldu, Sorumluluklarımız arttı”


2005 yılında 5216 sayılı yasa ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanırken 6 köyümüz mahalle olarak bağlanmıştı. Benim 2. dönemimde 2009 yılında 5747 sayılı yasayla da ilçemize bağlı olan Kızılören ve Süksün belediyelerinin belediye tüzel kişilikleri kaldırılarak bize mahalle olarak bağlandı. Bu üçüncü dönemimizde de 2014 1 Nisan itibariyle geriye kalan 8 köyümüz 6360 sayılı yasa ile belediyemize mahalle olarak bağlandı. İncesu ilçelerinin tamamı belediye hizmet alanı sınırları içerisinde oldu. Bu kapsamda mahalle sayımız resmiyette 33, ama bölümlere ayrılan yerlerimizle 50 mahallemiz oldu. Bu nedenle sorumluluklarımız arttı.


Garipçe ve Saraycık mahallelerimizde çok amaçlı salon yaptık. 2015 yılı içerisinde de hamurcu ve diğer köylerimizde bu tür çalışmalarımız olacak. 1. etap  TOKİ  bölgemizde ve diğer mahallerimizde minyatür halı saha yaparak gençlerimizin spor yapacağı alanları oluşturduk. Geçmiş dönemlerimizde yaptığımız modern bir halı sahamız vardı. Bunu kapalı duruma getirdik. Toplam 33 mahallemizde kilitli parke çalışmamızı yaptık.


“Doğalgazlı 8. yılımızı yaşıyoruz”


İncesu Belediyesi olarak doğalgazlı 8. yılımızı yaşadık. İncesu Merkezi’nin %80’ninden fazlası doğalgazla tanışmıştı. Geriye kalan bazı mahallelerde de münferitten bu sene Kayseri Gaz Genel Müdürümüzle yaptığımız görüşmelerde bu bölgelerde de şuanda çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca 2015 yılı itibariyle bize mahalle olarak bağlanan Saraycık, Örenşehir mahallelerimizdeki vatandaşlarımızla da doğalgaz hizmeti vereceğiz.


İncesu 2 parçadan oluşuyor: Biri yeni İncesu diğeri ise eski İncesu… Eski İncesu 5 mahalleden ibaret. Burasının tamamı sit alanı… Şuanda koruma amaçlı imar planlarımız büyükşehir belediye meclisimiz ve İncesu belediye meclisimizden geçti.  Kayseri Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından kabul edildi. 2015 yılı tarihi itibariyle de sokak sağlıklaştırma çalışmalarına devam edeceğiz. Bu 5 mahallemizde %70’in üzerinde tescilli bina var. Bu tescilli binalardan 4’ünü İncesu Belediyesi olarak yaptık. Aynı zaman biz Tarihi Kentler Birliği üyesiyiz. Restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Restorasyon çalışması yaptığımız konaklardan bir tanesini Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ne tahsis ediyoruz. Diğer bir konağımızı da Erciyes Üniversitemizin Rektörlüğü’nün ilçemizde kurulacak olan Meslek Yüksek Okulu’nun müdüriyet binası olarak tahsis ediyoruz. Rektörümüz bu Perşembe ilçemize gelecek ve binamızı görecek.


“2016-2017 eğitim öğretim yılında üniversite gençliğimiz olacak”


Biz daha önce 1. etap TOKİ bölgemizde 38 bin metre kare alanı imar tadilatlarını yaparak milli Emlak’a ait olan hazinenin Erciyes Üniversitesi’ne tahsisini yaptırdık. Erciyes Üniversitemizde bizim buraya yapacağımız bölüm 3.500 öğrenciden oluşacak, bu nedenle bu arsa küçük dedi. Kendi talepleri üzerine 220 dönümlük bir alan üzerinde çalışmamız devam ediyor. Halihazır haritalarını bitirdik. İmar servisimiz jeolojik etüt çalışmalarını bitirdi. Tarım İl Müdürlüğümüzden de inşallah olumlu görüş çıkıyor. Akabinde 1/5000 imar çalışmalarını yaparak mart (2015) ayında temelini atmış olacağız 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün huzurunda… Çinkom Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Bey sağ olsun Erciyes Üniversitesi Rektörümüzle bir protokol imzaladı. İncesu’daki Meslek Yüksekokulu binasını Saffet Bey yapıyor. Kendisine teşekkür borçluyuz. 2015 yılı sonunda bina bitmemiş bile olsa 2016 yılında bitirip 2016-2017 eğitim-öğretim yılında İncesu’da da üniversite gençliği olacak diye düşünüyorum.


Tabi güney çevreyolu bizi çok ilgilendiren bir konuydu. Kayseri organize ile İncesu Organize’nin bağlantı yolunu trafiğe açtık. Bu bizim İncesu Organize’ye de çok büyük katkı sağlayacak.


İncesu Organize Sanayi Bölgemizde büyük, orta ve küçük olmak üzere 10 tane işletme var. Ama 15’e yakın firmanın da çalışması devam ediyor. Şuanda 700 kadar işçi çalışıyor. 2015 yılının mart ayı gibi bu sayı 1500-2000 civarında olacak.


“TOKİ’de 4. etaba başlayacağız”


Tabi diğer önemli bir husus geri dönüşüm… Biz geri dönüşümü TOKİ ile 2004 yılında başlattık. 1. etapta 432 konut, 2. etapta 580 konut 3. etapta da 740 konut olmak üzere çalışmalarımız yaptık. Birinci ve ikinci etaplarımızda hak sahiplerimiz oturuyor. 3. etap TOKİ 18 Ağustos 2014 tarihinde hak sahiplerine teslim edilecekti. Ama olumsuzluk oldu. Yüklenici firma işi tasfiye etti. Aralık sonunda tekrardan ihaleye çıkacağız. Bir yıl kadar sarkmış olacak ama 2015 yılı sonunda hak sahiplerine teslim edeceğiz. Tabi biz İncesu Organize sanayisinde çalışacak kardeşlerimizin ikametgahını kolaylaştırmak adına oradaki sanayicilerimizin bu konuda yoğun bir talebi olması üzerine şuanda 3 bölgeyi kapsayacak 4. etap TOKİ için imar planlarını yapıyoruz. Ancak TOKİ’de genelde şöyle bir uygulama var: Bir uygulamayı hak sahiplerine teslim etmeden diğer bir projeye başlamıyorlar. 3. etap TOKİ konutlarının çekilişi çekildikten sonra ve hak sahiplerine ulaştıktan sonra 4. etaba başlayacağız. 4. etap da 3 bölgede toplam bin konut olacak inşallah.


“Vatandaşlarımızı modern bağcılıkla buluşturacağız”


Diğer bir taahhüdümüzde bağcılığın geliştirilmesiydi. Şuanda toprak analizleri yaptırdık. Tekirdağ Bağcılık Enstitüsü ile görüşüyoruz. Her sene 5 bin fideyi toprak yapısına göre halkımıza bedelsiz bir şekilde dağıtacağız. Vatandaşımızı modern bağcılıkla buluşturmak için çalışmalarımız var. Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile görüştük. 3 Aralık’ta vatandaşlarımıza bağcılık konusunda eğitim verecekler. Bu eğitimler senede 2 kez tekrarlanacak. Bağcıların en büyük sıkıntılarından biri de ürettikleri ürünleri satamamasıydı. Şuanda vatandaşların üzümlerini biz alıyoruz. Herhangi bir kar marjı yok. Pazarlamasını biz yapıyoruz. Avrupa Birliği projesi kapsamında bizim Avrupa Birliği’nden referans numaramız var. Bu kapsamda Devlet Planlama Teşkilatımız tarafından tescillenmişti. Sanayi Bakanlığı’ndan İncesu Pekmezi diye tescil belgemiz var. Ayrıca coğrafi işaret konusunda da müracaatımız var. Şişelenmiş ve paketlenmiş, şuanda üretim ve satışla ilgili İl Gıda ve Tarım Müdürlüğümüzden izinlerimizi alacağız. Üretim tarihi, son kullanma tarihlerini belirledikten sonra da bağlantı kurduğumuz yerlere vatandaşımızın pekmezini göndermeye başlayacağız.


Eğitime destek noktasında da çalışmalarımız sürüyor. İlçemizde 3 tane ilköğretim okulu yapılıyor. 2’sini TOKİ çalışmaları ile biz planlattık. Birisinin arazisini biz verdik. Valiliğimiz ihale etti. Endüstri meslek lisemiz çok eskiydi. 2 yıl süreli olmak üzere ihale edildi. Yüklenici firma çalışıyor. İki tane anaokulumuz yapılıyor. Okullarımızda çevre ile ilgili eğitimler veriyoruz. Lise düzeyindeki okullarımızda bizzat ben ders vermeye gidiyorum. Pillerin ve kullanılan atık yağların toplanması, sigara izmaritlerinin yere atılmaması, yerlere tükürülmemesi v.b. konularda öğrencileri bilgilendiriyorum.


"5216 sayılı yasayı en iyi uygulayan şehir Kayseri"


Büyükşehir Yasası’nın ilçeniz için eksi ve artılarını değerlendirebilir misiniz?


5216 sayılı yasayı en iyi uygulayan şehir Kayseri….  Mehmet Özhaseki başkanımla ben 11 yıldır çalışıyorum. En ufak bir fikir ayrılığımız ya da yaptığımız işlerde birbirimize karşı bir hoşnutsuzluğumuz olmadı. O hep bizim lokomotifimiz oldu. Onun çalışmalarını biz hep kendimize örnek aldık. Ben belediye başkanı olduğumda İncesu’nun nüfusu 7 bin idi. Şuanda nüfus 25 bin oldu. Belediye bütçesi 1.8 milyon TL’di. Şuanda 11 Milyon TL. İncesu birçok konuda çok değişti.


2005 yılında ulaşımı büyükşehir belediyemize 1,5 TL’den devretmiştik. Büyükşehir Yasası ile 2005 yılında ulaşımımız 80 kuruşla başladı. Ulaşım ekonomik boyut olarak hepimizin yararına olan bir şey… Bizim kalkınmamıza en büyük etki eden olaylardan biri ucuz ve kaliteli ulaşım… Doğalgazlı araçlarla saati belli sabah saatlerinde 10 dakika da bir diğer zamanlarda 15 dakika da bir araçlarımız var. 

Çok sıkışık zamanlarımızda iki araba birden gidiyor. Biz böyle bir uygulamayı yapamazdık. Şuanda 6360 sayılı yasa ile ilçemize bağlanan 8 köyün en büyük arzusu büyükşehrin ulaşımı… Eskiden trafoları patlardı değiştiremezlerdi. Suyu 3-4 liradan içerlerdi. Şimdi 0.22 kuruşa su içiyor bu insanlar… Zamanında muhalefet çıkıp şöyle böyle dedi. Biz seçim çalışmalarımızda da dedik: böyle diyen adamlar şimdi gelip sizden hangi yüzle oy istiyorlar.


“Büyükşehrimiz parti gözetmeden her yere hizmet taşıyor”


Şehir merkezlerine göçün engellenmesi, kırsal alanda yıllardır çözülemeyen geri kalmışlık zincirinin bozulması için yapılan bir uygulama ki: iyi bir kanun olduğunu biz İncesu Belediyesi olarak görüyoruz. Ben asfalt atıyorum. Asfalt dışarıda 150 Milyon TL. Ama ben büyükşehir belediyemizden maliyetine alıyorum. Büyükşehrimiz parti gözetmeden her yere hizmet taşıyor.


Bazıları diyor ki bizim paralarımız büyükşehre kesiliyor. Doğru ama bizden 1 gidiyorsa onlardan 10 geliyor. Özellikle ulaşım ve kanalizasyon konusunda… Bunların inkar edilmemesi lazım. 5216 sayılı yasanın ben eksi bir yönünü görmedim.


Değişik partilerden olursa belki çatışma olur diyorlar. Bizde şuanda 16 ilçe var. 12’si Ak Parti’den diğer 4’ü diğer siyasi partilerimizden onlarda meclis üyesi, onlarda meclise gelip dertlerini söylüyor. Büyükşehir belediyemiz oralarında şuanda altyapısıyla uğraşıyor.


"İncesu’nun turizmde hakkettiği yere gelmesini arzu ediyoruz"


İncesu’ya dışarıdan daha çok yerli ve yabancı turist çekmek için çalışmalarınız olacak mı?


Bütün belediyelerin içişleri bakanlığında bir tanımlaması vardır. Biz içişleri bakanlığında turizm ve sanayi ilçesi olarak görülürüz. Organize sanayi bölgemizden dolayı sanayi bölgesiyiz. Kara Mustafa Paşa Kervansaray’ından dolayı da turizm ilçesiyiz. Tabi Kara Mustafa Paşa Kervan Sarayı çok atıl bir durumda… Bizim girişimimizle 2007 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edildi. Mülkiyeti 3’ncü şahıslara ait olduğu için bunu çözmeye çalışacağız. Sayın valimizle de bu konuları konuşacağız. Destek isteyeceğiz.


İncesu’nun turizmde hakkettiği yere gelmesini arzu ediyoruz. Özellikle Kayseri Büyükşehir Belediyemizin kış turizmi çalışmalarının %90 seviyesinde bittiğinde Kapadokya Erciyes bağlantısı olduğunda, İncesu’nun da bu bağlantı yolunda bulunması hasebiyle elindeki tarihi zenginliğiyle inşallah bundan faydalanacaktır. Biz bu konuda Kapadokya Belediyeler Birliği’ne üye olmak için meclis kararı aldık. Araştırmamızda su kanalları yaptıklarını gördük. Biz turizm gayesiyle meclis kararımız olmasına rağmen gidip üye olmadık. Çünkü bizim hedefimiz turizm konusundaydı. Birçok tur firmasını İncesu’ya davet ettik. Elimizdeki tarihi ve kültürel mirası onlara gösterdik. Tur firmalarının buraya gelmesini istedik. Bu noktada en büyük eksikliğimiz konaklama tesislerimizin burada olmaması… Halkında biraz bu konuya eğilim göstermemesi… Mesela ben bir ara Kara Mustafa Paşa Külliyesi’ni Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden 3 yıl yıllığı 40 bin TL’den kiraladım. Vatandaşlarıma kervansarayın açık bölümündeki revakları elektrik ve su bedeli istemeden vermek istedim. Burada el sanatlarını ve üzüm, pekmezlerini satmalarını istedim. Ayrıca tur firmalarını da buraya getireceğimi söyledim. Bunu başaramadık. Daha sonra bir 3. Şahsın kiraladığı bir yer olarak yazlık düğün salonu olarak kullanıldı. Çoğu zaman turizm firmaları, yerli öğrenci grupları geldiğinde kapalı oluyor. Bu konuda Sayın Valimiz Orhan Düzgün’ün de çok büyük rahatsızlığı var. Bunu çözmeye çalışacağız.


Ürgüp’ten bir firma geldi. Programım nedeniyle çok uzun konuşamadım. Ben onları buraya tekrar davet edeceğim. İlgilerinin İncesu olduğunu, eski 5 mahallenin çok kıymetli bir tarih olduğunu ve bunun kaybedilmemesi gerektiğini söylediler. Bu mahallelerimizle ilgili Kültür Bakanlığımız kaybolan medeniyet diye bir çekim yaptı. Elimizde çok büyük değerler var. Bunları korumaya çalışıyoruz. 4-5 yıl içerisinde İncesu’nun turizm noktasında da çok ciddi bir yere geleceğine inanıyorum.


“İfademizi alacaklarını beklerken bir iddianame ile karşılaştık”


Sizin hakkınızda açılan bir dava vardı. Bu dava ile ilgili sizinle hakkınızda kamuoyunda suç örgütü kurmaya kadar varan bazı ithamlar yer aldı. Ama bu dava sizin lehinize sonuçlandı. Ayrıca siz karşı dava açtınız. Sizden bu sürecin bir değerlendirmesini alabilir miyim?


Yargıtay’da temyiz safhasında olduğu için fazla girmeyeceğim. Ama konuyu açtığınız için teşekkür ederim. Belediyelerde 2464 sayılı belediye gelirleri kanunu var. Belediyelerin harçları, resmi gelirleri ve diğer gelirleri, Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan alt limit ve üst limit üzerinden belirlenir. 

Bir de belediyelerin kendi ürettikleri mal ve hizmetlerden alabileceği bedelleri meclis kararıyla belirlerler. Tabi burada bir vatandaş İncesu Belediyesi’nden mevcut akaryakıt istasyonuna LPG tesisi kurdurmak istiyor. Meclis kanunumuzda bunun karşılığı 40 bin TL. Bizim ilgili arkadaşlarımız diyor ki bir kez de bizi ziyaret etti. Benim başka bir arkadaşla veya vatandaşla alakam yok. İşte meclis kararı gereği belediyeye 40 bin TL ödemeniz gerekir. Vatandaşta nakit param yok, çek vereyim diyerek, ilgili muhasebe birimine 35 bin TL’lik İncesu adına yazılmış çeki veriyor. Bu çekin belediyede kayıtları var. Bunlar mahkemeye sunuldu. Büyükşehir belediyesine biz teklifini götürüyoruz 1/5000 plan yapımında… Kanun gereği 1 KM’lik sınır tutmadığı için, 2 petrol istasyonu arasında imar yolu üzerinde aynı yol istikametindeki yerlerde 1 KM şartı var. Bir önceki petrolle, yeni petrol talep eden vatandaşın arasında 900 metre mesafe olduğu için büyükşehir belediyemiz kanun gereği bu talebi reddediyor. Vatandaş buraya geliyor, eğer benim işim olmuyorsa benim çekimi geri verin diyor. Burada bizim görevli memur arkadaş üzerine iptal yazarak çekini geri veriyor. Kriminalde bu el yazısının bu arkadaşa ait olduğu ortaya çıktı. Fakat bu çek üzerinden bir iddianame hazırlandı. İddianame belli bir siyasi görüşe mensup savcılar tarafından hazırlandı. Benim ifadem dahi alınmadı. Halbuki Türkiye’de adam öldürenin dahi savcılığa çağrılıp ‘gel kardeşim senin hakkında böyle bir suçlama var. Bu ne diyorsun’ diyerek ifadesinin alınması lazım. Bizim ifademiz dahi alınmadı. Savcılar bizi çağırıp bizim ifademizi alacaklarını beklerken bir iddianame ile karşılaştık. Tanık olarak gittik. Tabii malum milletvekili ve yandaşları mahkeme koridorları işgal ettiler. Davaya müdahil olmak istediler. Mahkeme ret etti. Ben hakim beye şunu dedim: ‘2008 yılında İncesu Belediyesi 40 tane çek almış. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanun’un  61 maddesinde çek alınmaz diye bir şey yok. Senet alır, çek alır, tahvil alır. Bu belediyenin kayıtlarında… Bunu mahkemeye sunduk. Sonra dedim ki: ‘Neden ben bu çekten yargılanıyorum. Diğer 39 çekten niye yargılanmıyorum bu suç mudur?’  Tabi ben suç olmadığına inanıyorum da sayın mahkeme başkanı da bunu biliyor. Tabi beraat karar verildi.


“Çocuklar vasıtasıyla mektup atmışlar”


Beraat kararı verilmeden önce mahkemeden mahkemeye isimsiz mektup geliyordu. İncesu Sevenler Derneği, Adil Düzen Derneği, Adem vatandaş, her celse de neler neler yazıp gönderiyorlar. Tabi kanunen bunun bir geçerliliği yok. Eğer senin bildiğin bir şey varsa veya yüreğin yetiyorsa veya ben erkeğim diyorsan, adını soyadını, TC’ni yazıp göndereceksin. Bu mektupları yazanın birini tespit ettik. Şuanda Kayseri 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanması devam ediyor. Fakat ben bu yazanları biliyorum. Geçmiş dönemlerde belediyenin içerisinde problem olan, iş yapmadan ve vazifesini layıkıyla yapmadan, bedavadan maaş alan bir grup var. Ben bunu mahkemede de söyledim. Bu mahkeme zabıtlarında da var. Daha önce de bunların isimleri tek tek ortaya çıktı. Mesela atılan mektuplardan birini savcılığımız kamera kayırlarından takip ettirdi. Çocuklar vasıtasıyla atmışlar. Bu yüzden mektubu atan bulunamıyor.


Tabi böyle bir kumpas sergilendi. Ama adalet yerini buldu. Biz de bu işi yapanlardan şikayetçi olduk. Bazıları yargılanıyor. İnşallah Yargıtay onayı geldikten sonra da bu yalancı şahitlik yapanların ve yalan beyanda bulunanlar hakkında da ben yasal hakkımı kullanacağım. Ayrıca bazı konularda da şikayette bulundum. HSYK’nın 3. Dairesi şikayetimizi birini haklı buldu. Şuanda inceleme aşamasında… Bize bu konularda resmi yazılar geldi. Gittim müşteki sıfatıyla şikayetimi yeniledim. Büyükşehrimizin yaptığı gibi hukuk karşısında hesaplaşacağız. Eğri doğru ortaya çıkacak. O malum milletvekili buraya seçim döneminde geldi. Seçim çalışmalarında kendisine yakışmayacak şekilde ağzına geleni söyledi. Ama ben onu muhatap almadım. 2014 yılı seçimlerinde o siyasi parti İncesu Merkez’de 61 oy aldı. İncesu halkının ona ne kadar kaliteli olduğunu 61 oyla göstermiş oldu. Tabi kimse itibar etmedi. Bunlar siyaseten vatandaşa vereceği bir şey olmayan insanlar. Namusu, şerefiyle, gecesini gündüzüne katarak çalışanlar üzerinden siyaset yapmaya çalıştılar.


“O Vatandaşa, İpeksaray’da 500 Milyar para teklif ettiler”


Bunlar bana göre memlekette çakılı çivisi olmayan insanlar. Vatandaşa herhangi bir hizmet verememişler. Zamanında camileri kapatmışlar, başörtüsü ile uğraşmışlar, Kur’an’ı Kerimimizle uğraşmışlar. Acaba böyle bir şey yapabilir miyiz diyorlar. Yapamıyorlar. İstifa eden bir bayan milletvekili grup başkanvekili bile Kayseri’deki dava için kendi siyasi partisi için dedi ki: ‘Bunlar boş havuza atladı’ dedi. Boş havuza atlarsan ölürsün. Kendi savundukları insanlarsa 7-8 yıl hapis aldılar.


Malum milletvekilleri ve Genel Başkanları davaya kendi avukatlarını gönderdiler. Aslında o zavallıyı savunma gibi bir dertleri yoktu onların… O mahkeme koridorlarında girip de mahkemelerde siyasi şov yapma gayretlerindeydiler. Ama sonuçta İncesu halkı yine Zekeriya Karayol dedi. Bağlı olduğum ve iftihar ettiğim AK Partim Zekeriya Karayol İncesu’da aday dedi. İncesu 3. Dönemde de emanetini tekrardan bize verdi.


Vatandaş bir talep için meclis kararıyla vatandaşın ödemesi gereken bedeli parası yok, çek veriyor. Kayıtları muhasebede var. İş olmayınca iptal diyor. Çeki vatandaşa geri iade ediliyor. Kim yemiş içmiş. Kimin cebine ne girmiş. Çek vatandaşın elinde… Yok böyle bir şey… O vatandaşı çağırdılar İpeksaray’da 500 Milyar para teklif ettiler. Basın bildirisi yapalım dediler. Adam son anda vazgeçti. Adam anlatıyor. Yalancı şahitleri genel merkezlerine çağırdılar. Gelin sizi Genel Başkanla tanıştıralım dediler. Fakat gitmediler. Buralarda sadece hizmet var. Bu yüzden vatandaş 4 dönem 20 yıldır Mehmet Özhaseki diyor. Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız Türkiye’ye örnek belediye diye gösteriyor. Gidin de Özhaseki’den öğrenin bu işi diyor. İşte 3 dönemdir İncesu’da da İncesu halkı Zekeriya Karayol diyor. Eğer arsızlığın, hırsızlığın olsaydı vatandaş senin yüzüne bakmazdı. Elhamdülillah alnımız da yüzümüz de ak. Görevimizin başındayız. Ama ömrümüzün sonuna kadar yasal yollardan bu insanlarla mücadelemizi vereceğiz.


“11 yıldır izin kullanmadan çalışıyorum”


Söyleşimizi sonlandırırken son olarak neler söylemek istersiniz?


Ben çok memnun oldum. Böyle bir açıklamada zamanı geldiğinde gene sizlerin huzurunda bütün medya kuruluşlarının önünde daha büyük genişlikte açıklamalar yapacağım. O sahte isimsiz mektupları ortaya çıkaracağız. Tabi belediyecilik hizmet işidir. Sen hizmet edersen vatandaş seni başının tacı eder. Bizler gelip geçici insanlarız. Bir gün buralarda bizler de olmayacağız. Ama layıkıyla vatandaşa hizmet edersen öbür dünyanı kurtarmış olursun. Adaletli davranmıyorsan ve layıkıyla görevini yerine getirmiyorsan bize büyüklerimiz böyle öğretti, hem bu dünyanı hem de öbür dünyanı karartmış oluyorsun. İnşallah biz öbür dünyayı kazananlardan oluruz. Biz bu gaye ve düşünce ile çalışıyoruz. Vatandaşımızın 24 saat hizmetinde olmayı düşünüyoruz. 11 yıldır izin kullanmadan Cumartesi ve Pazarları bazen belediyeye tek başıma gelerek çalışarak hizmet etmeye çalışıyorum. Yoksa benim belediyemin imkanları ve bütçesi belli… Bana oy veren ve oy vermeyen vatandaşlarımız da İncesu tarihinde böyle bir çalışma görmedi diyor. Bu beni de mutlu ediyor. Şevkime şevk, azmime azim katıyor. Bu 3. dönemim de herkese hizmet götürmeye devam edeceğiz.


Söyleşi: Bünyamin Gültekin


Kayseri Gündem 


Geri Dön