29 / 04 / 2024

Zeki Celep: Kentsel dönüşümde önce sorun belirlenmeli!

Zeki Celep: Kentsel dönüşümde önce sorun belirlenmeli!

İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Celep, İstanbul gibi tarihten gelen bir kentte mutlaka yenilenmesi gereken alanlar olacağına dikkat çekerek kentsel dönüşümün çerçevesinin belirlenmesi gerektiğini dile getirdi



İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Celep, İstanbul gibi tarihten gelen bir kentte mutlaka yenilenmesi gereken alanların ve bölgelerin olacağına dikkat çekerek bu anlamın öncelikli olarak neyi anlattığının belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.
Son zamanlarda kentsel dönüşüm kavramının sıklıkla kullanıldığını belirten Celep, œKentsel dönüşüm kavramı son zamanlarda sıklıkla telaffuz ediliyor. Bu kavramdan ne anlaşılması gerektiği bence çok önemli. çeşitli sebeplerden dolayı İstanbul"un altyapısı, ulaşımı, parkları, meydanları ve sosyal donatıları bugünkü ihtiyaçlara cevap veremiyor diye konuştu.
Günün ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğinin altını çizen Celep, œİstanbul"da kentsel ve sosyal ihtiyaçların teşekkül edememiş olduğu ortada. Bu ihtiyaçları karşılamaktan uzak bölümlerin yenilenmesinin doğru tanım olacağını düşünüyorum. Dolayısı ile bunu gerçekleştirebilmek için siyasi, idari, ekonomik irade lazım diye konuştu.
Kentsel dönüşüm gibi ciddi bir konunun sahipsiz kalmaması için kurum ve kuruluş ismi belirten Celep, œYani Hükümet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlar bu işin ana omurgası olmalı. Kurumların gelecek öngörülerini katarak şehrin ihtiyaçlarını ihtiva eden bir şehir planı yapılmalı ve bu plan işin başlangıcı olmalı" diye konuştu.

Zeki Celep"in kentsel dönüşüm reçetesi:
1-Kavram kargaşası giderilmeli, kentsel dönüşümden ne anlaşıldığı tesbit edilmeli,
2-Kentsel dönüşümü gerçekleştirecek siyasi, idari ve ekonomik irade oluşturulmalı.
3-Hükümet İBB ve ilgili kurumlar sorumluluğu üstlenerek bir plan yapmalı


Geri Dön