29 / 04 / 2024

Zeki Şafak Ozan, Eczacıbaşı Yapı Başkan Yardımcısı oldu!

 Zeki Şafak Ozan, Eczacıbaşı Yapı Başkan Yardımcısı oldu!

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nda Atama: Zeki Şafak Ozan, Karodan Sorumlu Başkan Yardımcısı oldu.



VitrA ve Artema markalarıyla Türkiye’deki yapı ürünleri pazarının en geniş ürün yelpazesine, üretim ve satış ağına sahip Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun Karodan Sorumlu Başkan Yardımcılığına Zeki Şafak Ozan atandı. Görevine 1 Ocak 2013 itibarıyla başlayan Ozan, VitrA Karo A.Ş.’nin Genel Müdürlüğünü de sürdürüyor.


1968 yılında doğan Zeki Şafak Ozan, İstanbul Erkek Lisesi’nin ardından, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni tamamladı. İş hayatına Sultan Turizm’de tur operatörü olarak başlayan Ozan, Türk Ekonomi Bankası’nda analist olarak çalıştıktan sonra, 1992’de Eczacıbaşı Topluluğu’na katıldı. 1992-1994 yılları arasında topluluğun İngiltere’de bulunan şirketi VitrA UK’de, 1994-1997 döneminde ise Almanya’daki VitrA Bad’da Ticari Müdürlük görevini üstlendi, 1997’de VitrA Bad Genel Müdürü oldu. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun uluslararası pazarlardaki büyümesinde önemli kilometre taşlarını oluşturan “Engers Keramik”, Villeroy&Boch’un karo bölümü “V&B Fliesen” ve Avrupa’nın önde gelen banyo mobilyası üreticilerinden “Burgbad”ın satın alınma süreçlerinde rol oynadı. 2006-2008 yılları arasında Engers Keramik’in Genel Müdürlüğünü de yürüten Ozan, 2009 yılından bu yana VitrA Karo A.Ş.’nin Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

 

Eskişehir Bilecik Kütahya İş Kümesi Derneği Başkanlığını yapan Zeki Şafak Ozan, 2005-2006 yıllarında Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) Başkanı oldu. TÜSİAD üyesi olan Ozan, halen ATİAD’ın İstişare Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.


Geri Dön