15 / 05 / 2024

Zengin Rusların İsviçre bankalarında ne kadar parası var?

Zengin Rusların İsviçre bankalarında ne kadar parası var?

İsviçre Bankacılar Birliği tarafından zengin Rusların İsviçre'deki bankalarda yer alan paralarının çeyrek trilyon dolar civarında olduğu ileri sürüldü.



İsviçre kamuoyunda Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'e ve devletine yakın olanların İsviçre bankalarındaki nakit paralarıyla ilgili yaptırım uygulanması tartışması da gittikçe alevleniyor.

Sosyal Demokrat Parti Eş Başkanı Mattea Meyer, İsviçre bankalarında yer alan paraya ilişkin olarak "Bir kısmı Kremlin'e sadık oligarklara ait. Bu para ve bu kişilerin faaliyetleri savaşı finanse ediyor. İsviçre para musluklarını kapatmak için ne mümkünse yapmalı" dedi. 

Zengin Rusların İsviçre bankalarında ne kadar parası var?

İsviçre Bankacılar Birliği tarafından açıklanan veri, banka hesaplarının dondurulması gibi uygulanan yaptırımların boyutlarının büyüklüğünü gözler önüne seriyor. İsviçre Ekonomi Bakanlığı, İsviçre'de gittikçe fazlalaşan yaptırımlar listesiyle karşılaşan bankalardan gelen raporların derlendiğini, fakat yine de dondurulmuş Rus varlıklarıyla ilgili elinde anlamlı bir tahmiin bulunmadığını belirtti.

İsviçre, bütün dünyada servet sahiplerinin kuşaklardır güvenli bir liman şeklinde görüldüğünden Rus vatandaşların hesapları bu ülkenin bankalarında tutalan paranın yalnızca küçük bir bölümünü meydana getiriyor. 


Geri Dön