15 / 05 / 2024

rusların isviçre bankalarındaki parası

rusların isviçre bankalarındaki parası

İsviçre Bankacılar Birliği tarafından zengin Rusların İsviçre'deki bankalarda yer alan paralarının çeyrek trilyon dolar civarında olduğu ileri sürüldü.

Ruslar’ın konut tercihi değişti: Antalya'yı terk ediyorlar!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatlarında yaşanan rekor artışlar, ekonomik kriz, Rusların da tercihlerini değiştirdi. 2022'de tatilcilerin gözdesi Antalya’da 22 bin konut satın alan yabancılar, 2023'te yalnızca 12 bin 901 ev aldı.

Türkiye'den konut alan Rusların sayısı 1 yılda yüzde 88 azaldı! Ruslar konutta Türkiye'den vaz mı geçiyor?

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, son bir senede ürkiye'den konut alan Rusların sayısı yüzde 88 azaldı. İşte ayrıntılar...

Zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca, Rusya'daki lüks gayrimenkul fiyatları  tavan yaptı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası, Dubai'ye yerleşen zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca Rusya'da da lüks gayrimenkul fiyatları tavan yaptı... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Bankaların güncel 100 bin TL ihtiyaç kredi oranları ve taksitleri nelerdir?

Vatandaşlar nakit ihtiyacını karşılamak için en uygun ihtiyaç kredisini bulmak istiyorlar. Buna göre, bankaların sunduğu farklı masraflı ve ödeme seçenekleri göz önünde bulundurularak kredi karşılaştırması yapılıyor. 

1952'de İsviçre'de 'kiraların kontrolü kaldırılsın' talebine ret kararı!

1952 yılında İsviçre meclisinde kiraların kontrolünün kaldırılması gündeme gelmiş fakat bu karar reddedilmiş. Kiraların kontrolü devlet tarafından devam edileceğine karar verilmiş.

Bankaların kredi kartı alacakları 1 trilyon 273 milyar 609 milyon TL'ye çıktı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre bankaların kredi kartı alacakları 1 trilyon 273 milyar 609 milyon TL'ye çıktı...

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı 8,8 tona yükseldi!

İsviçre Federal Gümrük İdaresi'nin internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı Kasım ayında 8,8 tona çıktı.

Merkez Bankası açıkladı: Mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 397.3 milyarı konut!

Mevduat bankalarındaki tüketici kredileri, geçen hafta yüzde 0,51 artarak 1 trilyon 392 milyar 372 milyon 70 bin lira oldu. Tüketici kredilerinin 397 milyar 385 milyon 947 bin lirası ise konut olarak kaydedildi.

Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti: Rezerv alan ilan edilmişti, tahliye için 29 gün süre verildi!

Üsküdar Çengelköy’de bulunan 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti başladı. Evlerini tahliye etmek için 29 gün süre tanınan site sakinleri, Bakanlığa çağrıda bulunarak rezerv alan kararının iptal edilmesini talep etti. İşte ayrıntılar...

Altındaki yükseliş tavan yaptı! Gram altın fiyatı tarihi zirvesinde...

Ons altın rakamı, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki düşüşün etkisi ile 1982 dolara kadar çıkış gösterdi. Buna göre, Gram altın fiyatı, ons altındaki artışında etkisi ile tarihi zirvesine ulaştı. İşte haberin detayları...

TCMB açıkladı: Mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 399 milyar 670 milyon TL'si konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan istatistiklere göre mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 399 milyar 670 milyon 244 bin lirası konut...

rusların isviçre bankalarındaki parası Haberi

rusların isviçre bankalarındaki parası

İsviçre Bankacılar Birliği (SBA) tarafından açıklanan veriler kapsamında ülkede yer alan bankaların offshore hesaplarında Ruslara ait toplam 213 milyar dolarlık para yer alıyor. Açıklanan veriler, varlıklı Rus vatandaşların dünyanın en büyük offshore servet merkezi şeklinde görülen İsviçre'de yer alan bankalardaki servet tutarının, İsviçre'deki bazı finans şirketlerinin hesapladıklarından çok daha fazla olduğunu gözler önüne seriyor.

İsviçre Bankacılar Birliği tarafından yapılan bu açıklama, daha önce gerçekleştirilen şeffaflık çağrıların cevap vermeyen İsviçre'de nadir karşılaşılan bir durum. İsviçre, Rusya'nın geçtiğimiz ay Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından AB'nin Ruslar'a ait olan nakit paralara koyduğu yaptırımları uygulamaya başlayarak olağan olmayan bir hamle gerçekleştirdi.

İsviçre kamuoyunda Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'e ve devletine yakın olanların İsviçre bankalarındaki nakit paralarıyla ilgili yaptırım uygulanması tartışması da gittikçe alevleniyor.

Sosyal Demokrat Parti Eş Başkanı...