29 / 04 / 2024

Zeydan Karalar: Seyhan'ın kurtuluşu yerinde dönüşüm!

Zeydan Karalar: Seyhan'ın kurtuluşu yerinde dönüşüm!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar kendilerinin kolay olanı tercih edip verimli tarım arazîlerini heba etmeyeceklerini söyledi, ilçenin kurtuluşunun yerinde yapılan kentsel dönüşüm olduğunu iddia etti.



Seyhan'da arsa üretmenin en kolay yolunun tarım arazilerini imara açmak olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar kendilerinin kolay olanı tercih edip verimli tarım arazilerini heba etmeyeceklerini söylerken ilçenin kurtuluşunun yerinde dönüşümden geçtiğini iddia etti.


Yaban hayatı koruma bölgesi Adana'da inşaat sektörünün durma noktasına gelmesi ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar sektörün belli sıkıntılar yaşadığını belirtirken bu sıkıntıların başında arsa sorununun geldiğini belirtti. Karalar, "Öncelikle Adana'da inşaat sektörünün durması diye bir şey söz konusu değildir. Evet. inşaat sektörü bazı nedenlerden dolayı zorluklar yaşıyor ama durma diye bir şey söz konusu değildir. Bu yavaşlamanın birkaç nedeni var ancak en büyük etken kuşkusuz yaban hayatı koruma bölgesidir" ifadelerini kullandı. 


Bazı bölgeler mahkeme kararı ile imara kapatıldı Belediyelerin imar alanlarını durduğu şeklideki iddiaları da değerlendiren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Seyhan Belediyesi'nin herhangi bir imar alanını durdurmasının söz konusu olmadığını durdurulan yerlerin mahkeme kararı ile imara kapatılmış bölgeler olduğunu söyledi. 


Karalar," Arsa üretmek belediyelerin görevlerindendir. Anacak Seyhan Belediyesi'nin imarlı yerleri durdurması diye bir şey söz konusu değildir. Durdurulan yerler mahkeme kararı ile imara kapatılmış alanlardır. Burada belediyemizin her hangi bir tasarrufu söz konusu değildir. Seyhan'da artık arsa üretmenin en basit ve pratik yolu tarım arazilerini imara açmak olur. Biz tarım arazilerini imara açmak yerine yaşanabil iri ikten çıkmış binaları yıkıp yerinde dönüştürerek arsa üretmeyi planlıyoruz. Bu şekilde verimli tarım arazilerinin heba olmasına engel olacağız" şeklide konuştu. 


Ekonomik daire yapılamasının nedenleri Son yıllarda dar gelirli vatandaş için ekonomik daire yapılamamasını döviz kurlarına ve arsa azlığına bağlayan Başkan Zeydan Karalar, "Ekonomik daire yapılamamasının birkaç nedeni var bunlardan biri bahsettiğiniz gibi arsa azlığı nedeni ile fiyatların yukarı çıkması. Diğeri ise döviz kurlarını nedeni ile malzeme fiyatları artı. Bu iki neden ekonomik daire yapılamamasına neden oluyor" dedi. 


Adana Beş Ocak 


Geri Dön