28 / 04 / 2024

Zeynel Akkaya: Ankara inşaatla kimlik değiştiriyor!

 Zeynel Akkaya: Ankara inşaatla kimlik değiştiriyor!

Başkent Ankara'da son yıllarda inanılmaz bir inşaat hamlesi başladı. Kamu binaları ve gecekondularının çokluğuyla bilinen kent hızlı bir dönüşüm geçiriyor. Bu dönüşüm gecekonduların yıkılıp yerine apartmanların yapılmasıyla başladı..



Başkent Ankara'da son yıllarda inanılmaz bir inşaat hamlesi başladı. Kamu binaları ve gecekondularının çokluğuyla bilinen kent hızlı bir dönüşüm geçiriyor. Gecekonduların yıkılıp yerine apartmanların yapılmasıyla başlayan bu dönüşümde şimdilerde ise markalı projeler, dev kuleler birbiri ardına yükseliyor. Ankara'nın bu gelişimini değerlendiren Eva Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.  Ankara  Bölge Müdürü Zeynel Akkaya, "Türkiye'nin ikinci büyük ili olan Ankara ve civarındaki gerek kamu sektörü gerek özel sektör yatırımları, başka illerden büyük bir nüfus göçünü teşvik etmiştir. 


Ekonomik etkinlik büyük oranda ticaret ve sanayiye dayalıdır. Ayrıca Başkent Türkiye'nin en çok sayıda üniversiteye sahip ili durumunda. Hem eğitim sebebiyle hem de göçler ile Ankara nüfusu hızla artarak 5 milyonu aştı. Artan nüfusun ve devam eden göç alımının etkisiyle yeni gelişim alanlarına ihtiyaç duyulmakta. Kentin yeni gelişim bölgesi güneye ve batıya doğru kayarken, yeni ve değerli yatırım bölgeleri de ortaya çıkıyor. Yatırımcılar da bunu fırsat bilerek birbiri ardına yeni konut projelerine imza atıyor. Buda demek oluyor ki Ankara inşaatla kimlik değiştiriyor" dedi. 


BAŞKENT, YATIRIMCILARI ÇEKİYOR

Ankara'nın inşaat sektörü açısından iyi bir potansiyeli bünyesinde barındırdığını belirten Akkaya, son 10 yıllık dönemde Ankara'da gayrimenkul sektörü açısından oldukça önemli projeler gerçekleştirildiğini söyledi. Büyük ölçekli kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra peş peşe gerçekleştirilen konut, AVM, otel, ofis plaza projeleri ve kamu yatırımları ile Başkentin, büyük bir yatırım alanı durumuna geldiğini sözlerine ekleyen Akkaya, "Ankara bu kadar hızlı gelişirken, bunun temelinde kentin sahip olduğu avantajlar yatıyor. Başkent olmasından dolayı her zaman Türkiye'nin gözü kulağı Ankara'da oluyor. Bunlar kenti cazip kılan unsurlar" diye konuştu. 


Habertürk Ankara 


Geri Dön