12 / 05 / 2024

Ankara inşaatla kimlik değiştiriyor

Ankara inşaatla kimlik değiştiriyor

Başkent Ankara'da son yıllarda inanılmaz bir inşaat hamlesi başladı. Kamu binaları ve gecekondularının çokluğuyla bilinen kent hızlı bir dönüşüm geçiriyor. Bu dönüşüm gecekonduların yıkılıp yerine apartmanların yapılmasıyla başladı..

Eşi vefat eden yoksul kadınlara maddi destek: Maaş gibi düzenli 2 bin TL yardım yapılacak

Son alınan bilgilere göre, eşi vefat eden ve maddi sıkıntı yaşayan kadınlara devletten maddi destek sağlanacak! Desteği alabilmek için sadece kimlik fotokopisi ve vesikalık fotoğraf gerekmekte. İşte bu konuyla ilgili tüm ayrıntılar haberin devamında yer alıyor…

Oy kullanmak için yeni kimlik şart mı? Eski kimlik kartıyla oy kullanabilir mi? Oy kullanırken hangi belgeler gerekli?

Genel seçimlere artık sayılı günler kala vatandaşlar oy kullanmaya dair birtakım sorularına yanıt arıyor. İşte o sorulardan bazıları ve onların yanıtları!

Aile Bakanlığı'ndan nefes kesen son dakika müjdesi! Şimdi TC Kimlik Kartı ile başvuran güm diye 1.200 TL alacak!

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşları yine rahatlatacak bir adım geldi. Bakanlık tarafından o çocuklara yardım yapılacak. Üstelik başvuru yapmak için sadece kimlik yetiyor. 

Binalara kimlik sertifikası dönemi başlıyor! 5 yıllık periyotlarla denetlenecek

Tamamlanan yapıların izlenmesini kolaylaştırmak için "bina kimlik sertifikası" uygulaması getirilecek. Mahalli idarelerin Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştireceği projelerin hayata geçirilmesi, herhangi bir aksaklık olmaması için Blokajlı Banka Hesabı sistemi kurulacak

Konut satışları arttı: İnşaat sektörü hareketleniyor!

Ankara inşaat sektöründe bahar ayında olması beklenen gelişmelere yönelik konuşan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, TÜİK Türkiye geneli konut satış istatistiklerine dair de açıklama yaptı.

Yunanistan’da kaçak inşaat iddiası: Köy halkına para cezası verildi!

Yunanistan İskeçe'deki Küçükdavutlu köyü camisinin kaçak inşaatla genişletildiği iddiası nedeniyle köy halkına para cezası verildi.

Tüm binalar için bina kimlik sistemi oluşturulsun!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) depremin öncesinde ve sonrasında alınacak önlemleri, afete karşı etkin örgütlenme modeli ile hayata geçirilmesi gereken yasal düzenlemeleri içeren önerilerini TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’na sundu.

Fethiye Kayaköy'de sit alanında kaçak inşaat yapılıyor iddiası!

Fethiye Kayaköy'de inşaat yasakları kalkar kalkmaz, burası SİT alanı ve özel koruma bölgesinde olmasına rağmen, kaçak inşaatlar yapılmaya başlandı. Habertürk Gazetesi köşe yazarı Fatih Altaylı'nın okur mektupları köşesinde bir okuyucu kaçak inşaatla ilgili bilgi verdi.

Çarpık kentleşmenin nedenleri: Ek inşaat, yeniden dönüşüm, kat atma!

Önce şehirler yapılır sonra yerleşilir. Türkiye'de ise önce göç edildi daha sonra ihtiyaca göre şehirler yapıldı. Eklemeyle, ek inşaatla, yeniden dönüşümle, kat atmayla da ortaya çarpık kentleşme çıktı...

Ankara İnşaat'a 1 yıllık kesin mühlet verildi!

Konkordato talep eden Ankara İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi hakkında yeni bir karar alındı...

Mansur Yavaş: Her bina için kimlik oluşturulacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Kent Konseyleri Toplantısı’nda depremle mücadele kapsamında her bina için kimlik kartı oluşturulacağını açıkladı.

Meral Akşener: Konut fiyatları bir haftada yüzde 10 arttı!

Konut kredisinde başlatılan kampanyalar sonucunda fiyatlarda yüzde 10 artış yaşandığını belirten Akşener, "Salt inşaatla büyüyüp kalkınacağımızı düşünen bir ekonomi anlayışı var" dedi...

Enerji Kimlik Belgesi ile ne kadar tasarruf yapılıyor?

Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre; 2011'den bu yana 1 milyon yapı için Enerji Kimlik Belgesi alındı. Peki Enerji Kimlik Belgesi ile ne kadar tasarruf yapılıyor?

Ankara inşaatla kimlik değiştiriyor Haberi

Ankara inşaatla kimlik değiştiriyor

Başkent Ankara'da son yıllarda inanılmaz bir inşaat hamlesi başladı. Kamu binaları ve gecekondularının çokluğuyla bilinen kent hızlı bir dönüşüm geçiriyor. Gecekonduların yıkılıp yerine apartmanların yapılmasıyla başlayan bu dönüşümde şimdilerde ise markalı projeler, dev kuleler birbiri ardına yükseliyor. Ankara'nın bu gelişimini değerlendiren Eva Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. Ankara Bölge Müdürü Zeynel Akkaya, "Türkiye'nin ikinci büyük ili olan Ankara ve civarındaki gerek kamu sektörü gerek özel sektör yatırımları, başka illerden büyük bir nüfus göçünü teşvik etmiştir. 


Ekonomik etkinlik büyük oranda ticaret ve sanayiye dayalıdır. Ayrıca Başkent Türkiye'nin en çok sayıda üniversiteye sahip ili durumunda. Hem eğitim sebebiyle hem de göçler ile Ankara nüfusu hızla artarak 5 milyonu aştı. Artan nüfusun ve devam eden göç alımının etkisiyle yeni gelişim alanlarına ihtiyaç duyulmakta....