27 / 04 / 2024

Zeytinburnu Beştelsiz Millet Bahçesi açıldı!

Zeytinburnu Beştelsiz Millet Bahçesi açıldı!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yaptığı açıklamada, 63 bin metrekarelik millet bahçesinin hizmete açıldığını söyledi.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, 63 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen Millet Bahçesi'nin hizmete açıldığını kaydetti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Başkan Ömer Arısoy,, "Çok mutluyuz doğrusu. 3 Kasım 2021'in Zeytinburnu için dönüm noktası olduğunu düşünüyoruz. Çünkü gerçekten buna çok ihtiyacımız vardı." şeklinde konuştu.

Zeytinburnu Beştelsiz Millet Bahçesi açıldı!

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi'nde yer alan askeri lojmanların taşınmasından sonra boşalan toplamda 63 bin metrekarelik alan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Zeytinburnu Belediyesi'nin çalışmalarıyla Millet Bahçesi yapıldı.

Merakla beklenen Zeytinburnu Millet Bahçesi projesinde; Bisiklet yolu, oyun alanı, yeşil alanlar, yürüyüş parkuru yer alıyor.

Konuyla ilgili AA muhabirine önemli açıklamalar yapan Ömer Arısoy, Zeytinburnu'nun neredeyse tam ortasında yer alan Millet Bahçesi'nin hizmete açıldığını söyledi.

Aynı bölgede daha önce 540 bağımsız birimin olduğu askeri lojman olduğunu kaydeden Ömer Arısoy, askeri lojmanların Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Başakşehir'deki yeni yere taşındığını söyledi.

Zeytinburnu Beştelsiz Millet Bahçesi açıldı!

2020 Mart'da lojmanların yıkımına başladıklarını dile getiren Ömer Arısoy, şöyle konuştu:

"63 bin metrekare olan Millet Bahçesi, dün itibarıyla Zeytinburnulu hemşerilerimizin hizmetine girdi. Çok mutluyuz doğrusu. 3 Kasım 2021'in Zeytinburnu için dönüm noktası olduğunu düşünüyoruz. Çünkü gerçekten buna çok ihtiyacımız vardı. Burayı diğer yeni yapılan millet bahçelerinden ayıran bir fark var. O da askeri lojmanlar döneminde binaların arasındaki ağaçları korumak üzere büyük bir titizlik gösterdik. Etrafı çevrildi, koruma altına alındı. Çok küçük hasarlarla buradaki binaların yıkımı ve yeni bahçenin yapımı tamamlandı. Şimdi dolayısıyla baktığınızda neredeyse 50, 100 yıldır orman olan bir yeri sanki açmış gibi görünüyoruz. Bu da bizim için büyük bir mutluluk. Elbette çok sayıda yeni ağaç dikildi ama o eski büyük ağaçlar buraya ayrı bir hava verdi."

Zeytinburnu Beştelsiz Millet Bahçesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a da teşekkür eden Ömer Arısoy, insanların Zeytinburnu Millet Bahçesinde eğlendiğini ve dinlendiğini söyledi. 

Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin devasa bir alanda hayata geçirildiğini kaydeden Arısoy, "20 yıllık hayalimiz gerçekleşiyor. Bu bizim 3 Kasım 2002'den beri kurmaya başladığımız bir hayal. Gerçekleştirmek bugüne nasip oldu. Doğrusu ben de kendimi mutlu, bahtiyar addediyorum." şeklinde konuştu.

 

2023'e kadar 404 millet bahçesinin inşaatı tamamlanacak!


Geri Dön