28 / 04 / 2024

2023'e kadar 404 millet bahçesinin inşaatı tamamlanacak!

2023'e kadar 404 millet bahçesinin inşaatı tamamlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye'de millet bahçesi projelerine hız kesmeden devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2023'e kadar 404 millet bahçesinin inşaatının tamamlanacağını dile getirdi. 




81 kentte 81 milyon metrekare millet bahçesi amacıyla  çalışmaları gerçekleştiren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye'nin büyük ekolojik dönüşümü için düğmeye bastı. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; şehirlerin yeşil dönüşümü için projelesi yapılan toplam 66 milyon metrekarelik alanda 404 millet bahçesinin 111'i bitti. 

TÜRKİYE'NİN BAHÇESİ

Bir programa katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2023'e kadar 404 millet bahçesinin tamamlanacağının müjdesini verdi. Bakan Kurum, Türkiye'nin 'Yeşil Kalkınma Devrimi'yle artık yeni bir döneme girdiğinin altını çizerek, "Medeniyetimizi yaşatan çevreye saygılı iklim dostu şehirler hedefimizi daha da güçlendiriyoruz. Bu anlamda tıpkı buradaki gibi millet bahçelerimizi şehirlerimizin en önemli ayağı olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

2023 e kadar 404 millet bahçesinin inşaatı tamamlanacak!

Ankara'nın merkezinde 700 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilmiş olan Başkent Millet Bahçesi'nin 28 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle açıldığını anımsatan Bakan Kurum, şöyle devam etti: "Sadece Ankara'nın değil Türkiye'nin millet bahçesi olacak. Atatürk Kültür Merkezi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasın da yer aldığı millet bahçemiz; Atatürk Orman Çiftliğiyle başlayan, Gençlik Parkı ve eski 19 Mayıs Stadı'nın olduğu alanla devam eden koridorun tam ortasında. Millet bahçemizde bir tramvay hattı, 6 tramvay durağı var. Vatandaşlarımız buraya gelip araçlarını park ettikten sonra bahçemizin içinde istedikleri noktaya tramvayla çok rahat bir şekilde gidebilecekler. İnşallah özel günlerimizi, bayramlarımızı da millet bahçesinde bulunan tören alanında yine hep birlikte kutlayacağız."

TOKİ'den 13 yeni millet bahçesi geliyor!


Geri Dön