03 / 05 / 2024

Zeytinburnu'nda sitelerde açık havuz yasaklandı!

Zeytinburnu'nda sitelerde açık havuz yasaklandı!

Zeytinburnu Belediye Meclisi çok tartışılacak bir karara imza attı. Zeytinburnu'nda yapılacak sitelerde açık havuz yapılamayacak.



İstanbul’da kentsel dönüşümün pilot projelerinin uygulandığı Zeytinburnu’nda, ilçe Belediye Meclisi’nden geçen kararla ilçede yapılacak sitelerle ilgili ortaya ilginç düzenlemeler çıktı.


İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının pilot bölge olarak uygulandığı Zeytinburnu ilçesinde, Belediye Meclidi igiç bir karara imza attı. Hürriyet Gazetesi'nden Fatma Aksu'nun haberine göre, Zeytinburnu'nda yapılacak sitelerde havuz yapılamayacak.


Zeytinburnu Belediyesi, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile uyumlu olarak işlemesi için yaptığı bu yeni düzenleme İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 28 Kasım 2017 tarihli teklifi ve İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda hazırlanıp Zeytinburnu Belediye Meclisi tarafından oyçokluğuyla kabul edildi. Karara CHP’li üyeler karşı çıkıp ret oyu verdi. 


Uygunsuz işlere neden oluyor

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nden geçen kararla ilçede yapılacak sitelerde açık havuz yasaklandı. Havuzun yasaklanma sebebi olarak ise, uygunsuz işlere neden olduğu söylendi. Daha önce sınır olmayan 1+1 konutların oranı ise yüzde 15’e çekildi. Ayrıca her konut sitesine mescit şartı kondu.


Yeni imar raporunun getirdiği diğer düzenlemeler şöyle:

1- Kamu kurum ve kuruluşları adına tanzim edilen ve ticari amaç içermeyen ruhsat ve işlemlerden ayrıca ücret alınmayacak.
2- Terklerden sonra parsel alanı 10 bin metre ve daha büyük parsellerde yapılması zorunlu olan mescit, bloklardan bağımsız ve ayrık olacak.
3- Yerleşik Meskun Alan olarak öngörülen konut alanlarındaki parsellerin bulunduğu sokak ya da caddedeki yapılan zemin ve açığa çıkan bodrum katlarında ticaret teşekkülü olması halinde, yol boyu ticaret alanı olduğu karar altına alındı.


 


Geri Dön