26 / 07 / 2024

Zeytinburnu 1+1 sınırı

Zeytinburnu 1+1 sınırı

Zeytinburnu Belediye Meclisi çok tartışılacak bir karara imza attı. Zeytinburnu'nda yapılacak sitelerde açık havuz yapılamayacak.

Kiralarda yüzde 25 sınırı kalktı, ev sahiplerinin kiracı kriterleri arttı! GBT bile isteyen var!

Kira artışlarındaki yüzde 25'lik sınır, 1 Temmuz itibarıyla sona ererken, ev sahiplerinin kiracı kriterleri de arttı. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada GBT (Genel Bilgi Toplama) isteyenler bile olduğunu söyledi.

Vatandaşlar kiralara yüzde 25 zam sınırını geri istiyor: Ev sahipleri kafalarına göre zam yapmamalı!

1 Temmuz 2024 tarihinde kaldırılan kiralara yüzde 25 zam sınırı gündemden düşmüyor. Vatandaşlar kiralara yüzde 25 zam sınırını geri istiyor. İşte ayrıntılar...

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalktı, konut piyasası karıştı!

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla kira bedellerinde uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkması ile beraber konut piyasası da karıştı.

ATEM Başkanı Akçam: Zam sınırının kalkması ile kiralar yüzde 20 arttı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, 1 Temmuz itibarıyla kira fiyatlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkması ile kira fiyatlarında fahiş artışlar meydana geldiğini açıkladı.

Kiralarda zam sınırının kalkması raylı sistem güzergahlarına taşınmaları artıracak!

İzmir, Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada kiralarda uygulanan yüzde 25'lik zam sınırının 1 Temmuz tarihinde sona ermesiyle birlikte raylı sistem güzergahlarına taşınmaların artacağını söyledi. 

Yüzde 25 sınırı 4 gün sonra sona eriyor! Kira sözleşmeleri ve tespit davaları 1 Temmuz'u bekliyor!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında sona ermesi beklenirken, kira sözleşmeleri ve tespit davalarının da Temmuz ayını beklediği belirtildi.

Vatandaşlardan kiralara yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasına tepki: Kiralar çok yüksek, iyi bir şey olmaz! 

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla, konut kiralarına yüzde 25 zam uygulamasının kaldırılması bekleniyor. Peki kirada oturan vatandaşlar bu durumu nasıl karşıladı? İşte vatandaşların yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamaları...

Yüzde 25 zam sınırının bitmesine sayılı günler kaldı: Yeni dönemde ev sahipleri ve kiracıların hakları neler? 

1 Temmuz sonrasında  Kira artışında üst sınır son 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artış oranına göre belirlenecek. İşte detaylar...

Yüzde 25 artış sınırı varken kiralar yüzde 125 arttı! 1 Temmuz'dan sonra ne kadar artar?

Haziran 2022 tarihinde uygulamaya alınan kiralara yüzde 25 zam sınırı varken kiralar yüzde 125 arttı. İşte konuya ilişkin yapılan o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibinizden, kiracınızdan mutlu musunuz? Yüzde 25 sınırına tepki dinmiyor!

1 Temmuz'da kiralara yüzde 25 zam sınırının sona ermesi bekleniyor. Ancak ev sahiplerinin uygulamaya tepkisi dinmiyor. Peki ev sahipleri ile kiracılar arasındaki olaylarda son durum ne?

Yüzde 25 kira sınırının kaldırılması; ev sahibine mi yoksa kiracıya mı yarayacak?

Kirada yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz itibarıyla sona erecek. Kakıcı; Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, bu karar ve yeni vergi reformu taslağıyla birlikte, kiracı ve ev sahipleri açısından değerlendirmelerde bulundu. 

Kiracılara soruldu: Ev sahibiniz kira zammı yaparken yüzde 25 sınırına uydu mu?

Bakan Şimşek, büyük olasılıkla kiralara yüzde 25 zam sınırının 1 Temmuz'dan sonra devam etmeyeceğini belirtti. Peki ev sahipleri yüzde 25 zam sınırına uydu mu? İşte kiracılara yöneltilen o soru ve gelen yanıtlar...

Hollanda'daki uygulama Türkiye'de olsa kira sınırı 67 bin TL olur!

Mağdur bir ev sahibi olan Akdenizli isimli kullanıcı, Hollanda'da 1.235 Euro'dan fazla kira olmamasına karar verildiği haberini alıntılayarak, Türkiye'de olması gereken kira sınırını hesapladı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yorumlar...

Zeytinburnu 1+1 sınırı Haberi

Zeytinburnu 1+1 sınırı

İstanbul’da kentsel dönüşümün pilot projelerinin uygulandığı Zeytinburnu’nda, ilçe Belediye Meclisi’nden geçen kararla ilçede yapılacak sitelerle ilgili ortaya ilginç düzenlemeler çıktı.


İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının pilot bölge olarak uygulandığı Zeytinburnu ilçesinde, Belediye Meclidi igiç bir karara imza attı. Hürriyet Gazetesi'nden Fatma Aksu'nun haberine göre, Zeytinburnu'nda yapılacak sitelerde havuz yapılamayacak.


Zeytinburnu Belediyesi, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile uyumlu olarak işlemesi için yaptığı bu yeni düzenleme İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 28 Kasım 2017 tarihli teklifi ve İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda hazırlanıp Zeytinburnu Belediye Meclisi tarafından oyçokluğuyla kabul edildi. Karara CHP’li üyeler karşı çıkıp ret oyu verdi. 


Uygunsuz işlere neden oluyor

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nden geçen kararla ilçede yapılacak sitelerde açık havuz yasaklandı. Havuzun yasaklanma sebebi olarak ise, uygunsuz işlere neden olduğu söylendi. Daha...