19 / 05 / 2024

ZhengTongAuto'dan, Keleşoğlu-Gül ortaklığına teklif geldi!

ZhengTongAuto'dan, Keleşoğlu-Gül ortaklığına teklif geldi!

Keleşoğlu-Gül İnşaat işbirliğiyle Beylikdüzü 'nde geliştirilen ilk otomobil AVM 'si olan,  800 metrelik test-drive pisti ve tüm merkezi arabayla dolaşmaya imkan vermesiyle bir ilki başlatan Autopia için çin 'den “Gelin projeyi burada birlikte yapalım ' t



Keleşoğlu-Gül İnşaat işbirliğiyle Beylikdüzü 'nde geliştirilen ilk otomobil AVM 'si olan, 3 stadyum büyüklüğü, 800 metrelik test-drive pisti ve tüm merkezi arabayla dolaşmaya imkan vermesiyle dünyada bir ilki başlatan Autopia için İranlı Artafaran 'dan sonra çin 'den de “Gelin projeyi burada birlikte yapalım ' teklifi geldi. çinli otomotiv devi ZhengTongAuto ile görüşerek Autopia 'yı çin 'de de kuracak olan şirkete, Alman ve İtalyan iki grup ise Türkiye 'de ofis ve alışveriş merkezi projesi geliştirmek için ortaklık teklifi getiriyor.

Beylikdüzü 'nde Keleşoğlu-Gül İnşaat işbirliğiyle Türkiye 'nin ilk otomobil alışveriş merkezi olarak geliştirilen Autopia, geçen yıl Londra 'da düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri 'nde aldığı “Avrupa 'nın 2010 Yılındaki En İyi Mimari Projesi ” ödülüyle dünyadan önemli firmaların dikkatini çekti. 3 stadyum büyüklüğü, 800 metrelik test-drive pisti ve tüm merkezi arabayla dolaşmaya imkan vermesiyle dünyada ilk olan bir konsepti başlatan Autopia için İranlı Artafaran 'dan sonra çinli otomobil devi ZhengTongAuto 'dan da “Gelin projeyi burada birlikte yapalım ' teklifi geldi.

çin 'deki ikinci büyük BMW satıcısı, Audi, Porsche, Nissan, Buick, Hyundai, Honda and Chevrolet gibi markaların en büyük distribitörlerinden biri olan ZhengTongAuto şirketinden teklif aldıklarını söyleyen Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, “Autopia 'yı bir zincir haline getirme hedefimiz doğrultusunda çin 'e de girmeyi ve ülkenin tek otomobil alışveriş merkezini kurmayı planlıyoruz ” dedi.

Anadolu Yakası 'na bu yıl açılıyor

İranlı Artafaran şirketinin kendi ülkelerinde birlikte Autopia kurmak için 15 günde bir aradığını belirten Keleş, görüşmelerde nihayete az kaldığını, kendisinin de Nisan 'da İran 'a gideceğini söyledi.

Alman ve İtalyalı iki gayrimenkul fonunun da Türkiye pazarına girmek istediğini kaydeden Keleş, “Kira getirisi iyi olan ofis ve alışveriş merkezi projelerine sıcak bakıyorlar. Bizimle bir proje gerçekleş- tirmek için görüşüyorlar, aklımıza yatan bir proje olursa biz de değerlendirmeye açığız ” diye konuştu.

Mustafa Keleş, 0 km. ve ikinci el otomobil galerinin olduğu kadar distribütörlerinde ilgi odağı olan, yakın bir zamanda Mercedes-Benz Has Otomotiv 'in de yerini aldığı Autopia 'da halen bütün büyük markalarla görüşüldüğünü, özellikle Rusya 'dan yatırımcıların kiralama yapmak için talep gösterdiğini kaydetti.

Autopia 'da kiralamada yüzde 15, satışlarda ise yüzde 35 seviyelerine gelindiğini belirten Keleş, 2011 sonunda tamamlanacak projenin kaba inşaatının ise yüzde 70 'inin tamamlandığını açıkladı. Bu yıl Anadolu yakasında, 2012 'de ise  Ankara  Yenimahalle 'de Autopia kurmaya hazırlandıklarını hatırlatan Keleş, “Anadolu yakasında bu yıl gerçekleştirilecek Autopia 200 milyon dolara, Ankara 'da yapılacak Autopia ise 120 milyon dolara malolacak ” açıklamasını yaptı.

365 gün oto fuar merkezi olacak

Mimarlar Dara Kırmızıtoprak ve Gökhan Avcıoğlu 'nun tasarladığı ve 150 milyon dolarlık bir yatırımla 2011 sonunda açılacak Autopia, 47 dönümlük araziye, 117 bin metrekare satılabilir ve kiralanabilinir alana sahip. Yılda 6 milyon ziyaretçi hedeflenen merkezde yatırımcılardan 2 'inci el satıcı ve bayilere, distribütörlerden sigorta şirketleri ve bankalara, kuaförden eczane, çocuk ve bayan hobi merkezlerine kadar 542 birim yer alacak. Burada belli noktalarda, kafelerde uydudan canlı yayın yapacak bir canlı yayın kanalı örneğin hangi yedek parçanın veya hangi markanın nerede ucuz olduğunu gösterecek. Autopia, yeni ürün ve otomobil modellerinin tanıtımlarından, açık artırma organizasyonlarına ileride çok farklı projelerin de yapılmasına imkan verecek. Merkez bir nevi 365 gün oto fuarı merkezi, otomobil alacakların “Kapalıçarşı ” gibi adresi olacak.

Anadolu Yakası 'nda AVM ve konut projesi için arsa araştırıyoruz

Anadolu yakasında deniz kenarında, E-5 aksının üzerinde alışveriş merkezi ve konut projesi gerçekleştirmek için 1-2 proje gerçekleştirmeyi planladıklarını ve bunun için arsa aradıklarını söyleyen Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, “Kartal-Maltepe 'de bir arsa için de görüşme aşamasındayız. Yurtdışında ise Romanya ve şartların düzelmesine bağlı olarak Ukrayna 'yla ilgileniyoruz ” diye konuştu.
Vatan/Nihal Yuvacan


Geri Dön