02 / 05 / 2024

Zincir marketlerde indirim uygulaması

Zincir marketlerde indirim uygulaması

Son günlerde yaşanan ekonomik şartlar ve fiyatlardaki faiş artışlar nedeni ile hükümet zincir marketlere indirim çağrısında bulunmuştu. İşte haberin ayrıntıları...



Hükümetin yaptığı bu çağrının ardından market zincirler bir biri ardına indirim kampanyaları başlattıklarını bildirdi. Aralarında BİM, Migros, Şok Marketler ve A101'in bulunduğu zincirler çeşitli ürün kalemlerinde yüzde 50'ye varan indirimler uyguladıklarını duyurdular.

Daha önce Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sonrasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyonla mücadele kapsamında gıda perakendecilerine yaptığı indirim kampanyası yapılması çağrıları doğrultusunda market zincirleri art arda indirime gittiklerini açıklamaya başladılar.

Bakan Bolat’ın geçtiğimiz zamanlarda Cumhuriyet’in 100. yılında marketlerde büyük bir indirim kampanyası beklediklerinin açıklaması ve sektörün buna hemen destek vermesinin ardından gözler bu sefer tekstil ve beyaz eşya başta olmak üzere perakende sektörünün diğer temsilcilerine çevrilmişti.

Bakan Bolat, bu perakende sektörünün bir diğer temsilcilerine karşı da indirim çağrısını yeniledi.Bakan Bolat, beyaz eşya ve tekstil başta olmak üzere tüm sektörleri Cumhuriyet’in 100. yılında büyük indirim kampanyasına destek vermeye çağırdı.

Zincir marketlerde indirim uygulaması

Yapılan bu çağrıya ilk cevap BMD Başkanı Sinan Öncel'den geldi. Sinan Öncel, 2018’de de benzer bir kampanyaya BMD markaları olarak canı gönülden katılım sağladıklarını kaydederek, çağrıya altmış bin mağazanın katılacağına inandığını belirtti. Aralarında Migros, BİM, Şok Marketler ve A101'in bulunduğu zincirler marketler de yaptıkları açıklamalarda indirime gideceklerini duyurdu.

Migros, 12 Ekim 2023 itibariyle başlayarak Kasım ayının sonuna kadar olan süreçte 15 bini aşkın üründe yüzde 20’den yüzde 50’ye varan indirimler sunacağını açıklarken BİM, Ekim ayı içerisinde 500 üründe yüzde 50’ye varan indirimler yapacağını duyurdu.

ŞOK İNDİRİM FURYASINDA ÖNCÜ OLDU

ŞOK Marketler zinciri ekim ayı boyunca her hafta en az iki yüz elli üründe olmak üzere toplam bin üründe, yüzde 50'ye varan indirimler sağlayacağını açıklaması ardından BİM ve A101 de indirim kararı aldı. BİM ise, Ekim ayı içerisinde beş yüz üründe yüzde 50’ye varan indirimler yapacak. Benzer şekilde A101'de yıl boyu her gün en az bin üründe yapacağı yüzde 50’ye varan indirimle enflasyonla mücadeleyi desteklemeye devam ettiğini bildirdi.

A101'de 50'li Finish bulaşık tableti 269 TL'den 139 TL'ye düştü! 10 TL'ye alışveriş yapan hemen sepete atacak...

Migros vatandaşın yüzünü güldürdü: Selpak 4'lü tuvalet kağıdı yüzde 42 indirimle!


Geri Dön