03 / 05 / 2024

Zincir marketlerde fahiş fiyatlara şok denetim!

Zincir marketlerde fahiş fiyatlara şok denetim!

Zincir Marketlere yapılan denetimler hız kazandı. Son olarak Trakya bölgesinde zincir marketlerde, temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatı kontrol edildi, raf ile kasa fiyatları karşılaştırıldı.



Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da zincir marketlerde "fahiş fiyat" denetimi yapıldı. Süleymanpaşa İlçe Tarım Müdürlüğü ve Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri marketlerde meyve, sebze, temel gıda ürünleri ile temizlik ürünleri başta olmak üzere pek çok temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarını kontrol etti.

Zincir marketlerde fahiş fiyatlara şok denetim!

Reyonları gezen ekipler fiyat artışlarından, kasa ve raf fiyatları arasındaki uyuşmazlığa, irsaliye karşılaştırması, ürün gramajı, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında da ürünleri inceledi.

Zabıta Müdürü Turgut Ünsal, gazetecilere yaptığı açıklamada, denetimlerde herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadıklarını belirtti. Denetimlerin devam edeceğini vurgulayan Ünsal, "Denetimlerimizde fiyat etiketi ve kasada olan fiyat karşılaştırılması, ürünün son kullanım tarihinin geçip, geçmediğini kontrol ettik. Şu ana kadar yapılan denetimlerde bir sıkıntı yaşamadık. Denetimlerimiz devam edecek. Tüm zincir marketler denetlenecek." diye konuştu.


Geri Dön