07 / 07 / 2024

Ziraat Bankası hesabı olanlar dikkat! Paranız buhar olabilir! Yapmayanın parası yanacak!

Ziraat Bankası hesabı olanlar dikkat! Paranız buhar olabilir! Yapmayanın parası yanacak!

Uzmanlara göre, parasını bankada unutan vatandaşların paralarını bir an önce çekmeleri gerekiyor. Paraların çekilmemesi halinde ne olacağı da merak edilen konular arasında bulunuyor. İşte detaylar…



BANKADA UNUTULAN PARALARA NE OLACAK?

Bankalarda unutulan paralar pek çok vatandaş tarafından ciddiye alınmasa da aslında son derece yüksek tutarlar olabiliyor. Özellikle de küsuratlı kalan paralar önemsenmezken bu paralar biriktiğinde büyük rakamlara ulaşabiliyor. Son 10 yıl içerisinde banka hesabında bulunan ve hareket gözlemlenmeyen paraların Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devri yapılıyor. TMSF’ye devredilen tutarların ise geri alınması söz konusu oluyor. E-devlet üzerinden veya TMSF’ye ait kurumsal internet sitesi üzerinden hesaplarınızdaki paraları kontrol edebilirsiniz ve bu paraları çekebilirsiniz.

Ziraat Bankası hesabı olanlar dikkat! Paranız buhar olabilir! Yapmayanın parası yanacak!

ZİRAAT BANKASI’NDAN DUYURU

Ziraat Bankası vatandaşlara resmi bir duyuru yaptı. Ziraat Bankası’nda​​2023 senesi içerisinde zaman aşımına uğrayacak yatırım hesapları başlığı ile oluşturulan bildirimde “Zaman aşımına uğrayacak yatırım hesapları listesinde bilgileri bulunan müşterilerimizin YTM’ye devir yapılacak tarihten önce şubelerimize başvurmaları çok önemli. Takasbank ve MKK nezdindeki YTM uhdesinde yatırımcı ismine açılacak hesaplara devredilecektir” şeklinde duyuru yapıldı.

TMSF’YE DEVREDİLİYOR

Her sene şubat ayının ilk işgünü, bankalarda, sigorta firmalarında ve Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) unutulan paraların sorgularının başladığı tarih olarak biliniyor. Bankalarda 10 sene boyunca herhangi bir işlem görmeyen mevduatlar, katılım hesapları, emanet ve alacaklardan; hak sahiplerinin, herhangi bir emri, işlemi ve isteği yoksa, bu hesaplardaki birikimler, TMSF’ye devrediliyor. Bu sürecin bir benzeri sigorta sektörü ve bireysel emeklilik sisteminde uygulanıyor. Ancak bu sefer birikimler TSMF’ye değil de sigortacılıkta ‘Güvence Hesabı’na BES’te ise hazineye aktarılıyor.

Bu bağlantıya tıklayarak Ziraat Bankası’nda zaman aşımına uğrayan paranızın olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Ziraat Bankası’ndan müjde üstüne müjde! Öyle bir kampanya yaptı ki...

Ziraat Bankası bombayı patlattı! Alışveriş yapanları sevince boğacak destek! Haberi duyanlar alışveriş yapmaya koşuyor!

Ziraat Bankası bu parayı karşılıksız veriyor! Duyanlar kuyruk oluşturuyor! Bu parayı hemen alın!


Geri Dön